Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Hüzeyfe FINDIK
Hüzeyfe FINDIK
TOPLUMSAL KIYAMET

Mayaların kıyamet kehaneti, dünya ve ülkemiz gündemini bir müddet meşgul edip, birçok insanın kaygılarını da sona erdirerek 21 Aralık akşamı bir bilgi ve inanç kirliliği olarak tarihin çöplüğüne atıldı. Böylece ilmen ve dinen hiçbir dayanağı olmayan bu felaket tellallığından faydalananların bir nemalanması daha bitmiş oldu. Oysa ülke olarak toplumsal bir kıyametin ayak seslerini sürekli yaşadığımızı ve bundan nemalananların ise, bizleri nasıl bir felakete doğru sürüklediklerinin bilmem farkında mıyız? Genç nüfusun ülkemiz için ne kadar önemli olduğu vurgulanırken, onları bekleyen tehlikeler konusunda acaba hangi önlemler alınmaktadır? İşte kaygılanması gereken asıl konunun bu olduğunu hatırlatmak için, son aylarda basına yansıyan haberlerin çok az bir kısmını üzülerek sizinle paylaşmak istiyorum.

 

 

 Alanya"daki bir parkta baygın bulunan çocuğun alkol komasına girmiş olduğu anlaşıldı. Çocuğun kanında 2.80 promil alkol tespit edildi.

 

 

Sakarya"da bir lisede 14 yaşındaki bir kız öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen yaşları 14 ile 17 arasında değişen 14"ü öğrenci 16 kişi gözaltına alındı.

 

 

Muğla"nın Fethiye ilçesinde genç kıza cinsel istismarda bulunduğu gerekçesi ile yaşları 17 ile 22 arasında değişen 5 kişi gözaltına alındı.

 

 

14 yaşındaki kız babasını öldürmekten tutuklandı. 17 yaşındaki genç ise, babasını öldürüp 3 gün kömürlükte sakladı.

 

 

Samsun"da yaşları 14 ile 16 arasında değişen 4 kızı alıkoyup, tecavüz ettikleri iddia edilen 25 kişi gözaltına alındı.

 

 

Antalya"nın Alanya İlçesi"nde, yaşadığı ilişkiden hamile kalan ve olayı ailesinden saklayan 15 yaşındaki bir kız hastanede doğum yaptıktan sonra bebeği hastanede terk etti.

 

 

 Avcılarda tartıştığı babasını bıçaklayarak öldüren 19 yaşındaki genç aynı evde 7 gün geçirdi. Cesetten kurtulmak için arkadaşlarından yardım isteyince ihbar sonucu yakalandı.

 

 

Eve geç gelmesine kızan babasını bıçaklayarak öldüren 14 yaşındaki kız,” Bana elektrik verecekti, öldürdüm” dedi.

 

 

17 yaşındaki kız, gece geç saatte kiminle telefonda konuştuğunu soran ve cep telefonunu alan babasının sırtına bıçak sapladı.

 

 

Bu da emniyetin yaptığı çalışma sonucu yayınladığı ”Türkiye Raporu”ndan yansıyanlar. Türkiye"de geçen yıl uyuşturucu tedavisi gören en küçük bağımlının yaşının 13, en büyük bağımlının yaşının 65 olduğu, hastalardan %0,24 "ünün 15 yaşın altında olduğu belirlendi. 32 ilde 129 okulda, 11 bin 812 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen ankette ise,  öğrencilerin % 26,7"si sigara, puro, pipo, nargile gibi tütün ürünleri kullandığı, %19,4"ü alkollü içecekleri denediğini, % 2,2"si hastalığı dışında ilaç kullandığını belirtmiştir.

 

 

  Mayaların kıyamet tespiti bir kehanet iken, yukarıdaki toplumsal veriler, bu ülkenin bir gerçeği olup, eğer insanlarımız bu tehlikelere karşı korunmazsa, asıl toplumsal kıyametimiz bu olacaktır.

 

Bu yazı toplam 24764 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber