Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Hüzeyfe FINDIK
Hüzeyfe FINDIK
Günlerden 12 Eylül

12 Eylül 1980  Bizim kuşak lise yıllarında.O gün doğan bebekler, şimdi kırklı yaşlar başlarında.Okul kapatırdık, gelen bir talimatla. Öğretmenlerimiz, mahallelerimiz, gençlerimiz ve şehirlerimiz bölünmüştü. Üçüncü bir tercih yoktu.Ya sağcısın, ya da solcu.

 

Her mahalleye giremez, her okulda okuyamaz, akşamdan sonra sokağa çıkamazdık o yıllarda.Bir gece ulaşamayınca kardeşime sormadık akraba, hastane ve emniyet merkezi bırakmamıştık.Annem sürekli ağlıyor "Allah'ım hiç olmazsa cesetini bulalım" diye dua ediyordu. Sabah aydınlanırken dönmüştüde eve. "Arkadaşlarla birlikteydik" demişti. Başka ne anlattı hiç hatırlamıyorum.

 

Milli bayramların tören geçisi öncesi adeta yalvarırdı okul müdürümüz, proplem çıkmasın diye. Ama yinede protokolun önünden geçerken kollarımız yine hep birlikte havaya kaldırırdık.

 

Hep hedef ve hasım gösterilmişti ülkemizin insanlarından biri, diğerine. Bütün bunları engellemesi gerekenler, insafsızca seyretti bütün yaşananları. Yazık ettik birbirimize bir hiç uğruna. "Her şeyin olgunlaşmasını bekledik ve gelmemizi herkes haklı görsünler istedik" demişti" -Netekim- diyerek söze başlayan biri.

 

Sonraki yıllar komşu olduk, akraba olduk, kanka olduk kutuplaştırıldığımız pek çok insanla.Lakin, uzun yıllar oyun üstüne oyunla bizi biz yapan ne varsa, nede hoyratca harcatmışlardı gençliğimize, kin ve nefret kokan söylemlerle.

 

Bir daha 12 Eylüller tekrarlanmasın diye çok iyi bilmeliyiz oyunu ve oyuncuyu, kuklayı ve kuklacıyı. Anlatmalıyız herkese, bıkmadan ve usanmadan, bir daha yaşamamak için aynı acıyı. Farklı düşünmeyi, farklı yaşamayı bir zenginlik kabul edip, tahammül etmeliyiz birbirimize.

Bu ülke hepimizin. Şayet birbirimizi anlamaz ve kabullenemezsek, emin olun ki, bizi kimsede kabul etmez. Çünkü gidecek başka bir Türkiye yok.

Bu yazı toplam 1842 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber