Çok Okunanlar
Sağlık
Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniği'nden Doç. Dr. Talih Özdaş, Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ardından iç kulaktaki kristallerin oynaması sonucu kişinin baş dönmesi yaşamasına neden olan vertigo hastalığının normal zama
Türkiye'de şap hastalığı nedeniyle canlı hayvan ticareti kısıtlanınca et fiyatları yükseldi. Ancak kısıtlamaların kaldırılmasıyla fiyatların düşmesi bekleniyor.
Adana'da Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen çocuklara psikososyal destek veriliyor.
Adana İl Sağlık Müdürü Halil Nacar, depremden yaralı olarak kurtarılan ve Adana Şehir Hastanesine getirilen vatandaşları ziyaret etti.
Kahramanmaraş 7.7 ve Elbistan'da 7.6'lık depremin ardından Adana Şehir Hastanesi 11 ilde büyük kayıplara neden olan depremin yaralarını sarmak için Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile bölgenin sağlık üstü oldu.
ADANA Diş Hekimleri Odası Başkanı Fatih Güler, aile diş hekimliği modelinin, Türkiye genelinde yaygınlaşmasını beklediklerini belirterek, " Almanya'da 65 yaş üstü bireylerde ağızda kalan ortalama diş sayısı 17'ye ulaşmış durumda.
Adana'da enfeksiyon nedeniyle iki bacağı dizden aşağı kesilen 8 yaşındaki Muhammed Erol, hayırseverlerin desteğiyle protez bacaklarına kavuştu.
Diyetisyenler ve kebapçılar, diyet sürecinde 1 veya 2 dilim ekmekle Adana Kebap yemenin bir zararı olmadığını söyledi.
Kars'ta, ani gelişen karaciğer yetmezliği tanısı konularak ambulans uçakla Adana'ya getirilen 5 yaşındaki Asya Daştan, çölyak hastalığı teşhisiyle taburcu edildi.
Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kasıktan girilerek kalp kapağının değiştirildiği ameliyat, 150 doktora canlı yayında eğitim amaçlı izletildi.
SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca'nın paylaştığı haftalık vaka sayısı haritasına göre, 100 bin kişide en çok vaka artışı; Osmaniye, Adana ve Mersin'de oldu.
Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında ikinci doz aşılamada da "mavi" kategoriye ulaşan Adana'da, pozitif vakaların çoğunluğunu oluşturan ve aşılanma oranları düşük seyreden 30 yaş altı için "seferberlik" başlatıldı.
Sağlık Kategorisindeki Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber