Çok Okunanlar
Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı 1. dönem kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 16 Ekim 2023 saat 17.00?de sona erecek
Çukurova Üniversitesi AD Scientic İndeksinde yer alan 417, Stanford Üniversitesi ve Elsevier tarafından oluşturulan listede yer alan 24 bilim insanı ile önemli bir başarıya imza attı.
Çukurova Üniversitesi Adana Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen 'Kariyer Günü' etkinliğinde öğrenciler, farklı iş sektörlerinin temsilcileriyle bir araya gelerek deneyimlerini dinledi.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen illerden Adana, Gaziantep ve Osmaniye ile bu illere bağlı tüm ilçelerde yaklaşık 1 milyon 300 bin öğrencinin eğitim-öğretime 13 Mart'ta yeniden başlaması
Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Adana'da, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavları ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlıklarını sürdüren öğrenciler için konteyner eğitim alanı oluşturuldu.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, " Adana'da eğitim-öğretime 1 Mart tarihinde başlayacağımızı açıklamıştık. Ancak bunu, yeni verilere göre 13 Mart tarihine ertelemiş bulunuyoruz" dedi.
Adana'nın Karataş ilçesinde, mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocuklarına yönelik düzenlenen yaz okulunun dönem eğitimi tamamlandı.
Seyhan Çocuk Evleri Sitesi'nde devlet korumasında yaşamını sürdüren ve bu yıl girdiği üniversite sınavında Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanan Muhammed Uğur (18), sınava hazırlık döneminde kendisine tüm imkanların sunulduğunu söyledi.
Adana'da, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Bölümü öğrencileri, okullarında kuaförlüğün inceliklerini öğrenip ek gelir kazanarak iş yeri açma belgesiyle mezun oluyor.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer imzasıyla illere gönderilen "2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılına İlişkin İş ve İşlemler" konulu yazıda, bakanlığa bağlı okul ve kurumlarda 2021-2022 eğitim ve öğretim yılına 6 Eylül Pazartesi günü gerekli tedbirler
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), geçici koruma altındaki Suriyelilerin mesleki eğitime erişimlerinde gelinen noktayı değerlendirmek üzere haziran ayı toplantısı yapıldı.
Adana'da okul müdiresi Songül Parlak, 1 buçuk sene önce atandığı harabe durumdaki 75 yıllık köy okulunu muhtar ve hayırseverlerin de desteğiyle modern bir eğitim binası haline getirdi.
Eğitim Kategorisindeki Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber