Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Hüzeyfe FINDIK
Hüzeyfe FINDIK
Gençliğe kimlik arayışı

Bir ülkenin gücünü gösteren, geleceğine ümitle bakmasını sağlayan ve şu sözle de ayrı bir anlam bulan,”Dostlarına güven, düşmanlarına korku veren,” sizce nedir? O ülkenin ekonomik zenginliği mi, yoksa savaş teknolojisinin en üst düzeyde olması mı? Ya da bütün bunların merkezinde olan insan mı? Elbette insan olmalı. İnsan denince de nüfusun kalabalık olması kadar, genç nüfus ayrı bir önem kazanmaktadır. Bu gün ABD den, tüm batı dünyasına kadar, her ülke bunun kaygısını yaşamakta, ülkelerinin geleceğini büyük bir tehlikenin beklediğini söylemektedirler. Onlar geleceklerinin teminatını ne ekonomik zenginlikte ne de savaş teknolojilerinde değil, genç nüfusunun sayısal gücünde görmektedirler.

 

  Bu konu da yakın bir tarihte ABD de güvenlik görevlilerine izlettirilen ve adına da “Üçüncü cihat” denen bir belgeselin içeriği, bu tespitimizi teyit eder bir mahiyettedir. Bu belgeselde Müslümanların ABD ve batı medeniyetini fethetmek ve İslam bayrağı altına almak için, yeni bir cihat başlattığı iddia ediliyor. İlk cihat için,“İslam"ın doğuşu ile Mekke"nin Müslümanlar"ın kontrolüne geçmesi” tabiri kullanılırken, Türkler"in büyük bir Hıristiyan şehri olan Konstantinopolis"i fethederek Viyana kapılarına dayanması ise, ikinci cihat olarak tanımlanıyor. Belgeselin devamında, Avrupa da Müslüman ailelerin çok sayıda çocuk sahibi olurken Avrupalılar"ın ya çocuksuz ya da tek çocukla kalmayı tercih ettiklerine dikkat çekilerek 80-90 yıl sonra Fransa başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde Müslümanlar"ın nüfusunun Hıristiyanlardan daha fazla olacağı belirtiliyor.

 

   Burada ısrarla Müslümanların nüfus artışının üçüncü cihat olarak görülmesi istenirken, biz de ülke nüfusunu çok gören, yaşam standartlarının yükselmesi için insan sayısının azalmasını iddia edenlere, bu belgeseli izlemelerini, ya da bu konuda ki yazıyı internetten bulup tamamını okumalarını tavsiye ederim. Ülkemiz gerçeğine gelince, en son yapılan “Adrese dayalı nüfus kayıt sistemi ”ne göre 75 milyona yaklaşan nüfusumuzun, 19 milyona yakınını ve toplam nüfus için de % 25nin 0–14 yaş grubunu oluşturduğunu düşünürsek, geleceğimiz adına elimizin altında, harika bir insan kaynağının olduğu anlaşılacaktır. ABD ve batı dünyası bunun farkına varıp, artışını durduramadığı bu insan potansiyelini, nasıl kontrol edeceğinin en az yüz yıllık planlamasını yaparken, bizde bu genç neslin ülkemizi geleceğe güvenle taşıması için, uygulanmak istenen eğitim sistemi ne yazık ki çok sert eleştirilere muhatap olmaktadır. Bazı kesimlerin bu genç nüfusun, ülkesinin değerleriyle yetiştirilmesi adına yapılacak düzenlemelere sırf İmam-Hatip okullarına daha fazla öğrenci gidecek endişesiyle karşı çıkmalarını ve bu okullarda öğretilen değerlerden rahatsız olmalarını biz çok iyi anlıyoruz. Otuz beş yıl önce ilkokul öğretmenimin bana,“İmam-Hatipte okuyup ta ölü yıkayıcısı mı olacaksın?”Diyerek alay ettiği anlayışın, hiç değişmemiş olması doğrusu ibrete değer bir durumdur.

 

   Uyuşturucu alkol ve cinselliğin ilköğretim okullarına kadar indiği günümüz de, bu yavrularımızı nasıl bu belalardan kurtarabiliriz diye kafa yorması gerekenlerin, gençlerimizin her türlü arsızlıktan ve ahlaksızlıktan uzak durması için yapılan çalışmalara, sadece siyasi ve ideolojik bir yaklaşım göstermelerini emin olun, gelecek nesiller asla af etmeyecektir. 11 yaşın da alkol komasına giren, öldürdüğü babasının cesediyle aynı evde günlerce yaşayan, 15 yaşın da doğum yapan, cep telefonuyla kiminle konuştuğunu soran babasını öldüren,  daha 14 yaşın da aşkına karşılık bulamayınca intihara teşebbüs eden, hayatının baharındaki çocuklarımız onların hiç mi vicdanlarını sızlatmıyor?

  Ne kadar büyük bir ülkeyiz ki, Fuat Paşa"nın ifadesiyle içerden ve dışarıdan yapılan her türlü engellemelere rağmen, dimdik ayaktayız. İnanıyorum ki , böyle olmaya da devam edeceğiz.

  

Bu yazı toplam 25992 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber