Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Hüzeyfe FINDIK
Hüzeyfe FINDIK
ALLAH İLE ALDATMAK
  Allah ile aldatmak ifadesi Kuran-i bir ifade olup, Fatır Suresi beşinci ayette şu şekilde geçmektedir.” Allah’ın vaadi elbette gerçektir. Öyleyse dünya hayatı sizi aldatmasın. O çok hilekâr şeytanda Allah’ın kerem ve merhametini ileri sürerek sizi aldatmasın.” Kuran’ın bir başka suresi Lokman 33. Ayetinde ise,‘’Ey insanlar, hiç şüphesiz Allah’ın vaadi haktır. Öyleyse dünya hayatı sizi aldatmasın ve aldatıcılarda sizi Allah ile aldatmasın.” Uyarısıyla karşılaşıyoruz
 
   Şeytanın aldatması daha çok kişiye ”Allah çok bağışlayıcıdır, en büyük günahları bile affeder, bu kadar günahtan bir şey çıkmaz” gibi telkinlerde bulunması şeklinde izah edilmektedir. Şeytanın insanları Allah ile aldatması, O’nun rahmetini öne sürerek günahları rahat bir şekilde ona yaptırmasının yanında, insanlara ‘’Allah’ın senin ibadetine ihtiyacı yok” sözleriyle kişinin ibadetlerini terk emesi için telkinlerde bulunması şeklinde açıklanmıştır.
 
   Oysa peygamberimiz “ Ey kızım Fatıma! Baban peygamber diye güvenme, Rabbine karşı kulluk vazifeni yap. Eğer kendini kurtaracak işlerin olmazsa,  vallahi ben bile senin namına hiçbir şey yapamam”  diye uyararak, Allah’a karşı kulluk vazifesini yapmasını istemiştir. Bu konuda Allah Teâlâ Necm Suresi 39. Ayette, “ Şüphesiz insana kendi emeğinden başkası yoktur” buyurarak,  insanın hak etmediği sürece, hiçbir kimsenin ona faydasının olamayacağı konusunda uyarmaktadır.
  Lokman Suresinde  geçen “….aldatıcılar sizi Allah ile  aldatmasın” ifadesinde  geçen  aldatıcıların, İslami kavramlar üzerinden insanları aldatanların yanında, Müslüman görünerek insanları aldatanların olduğu Kuranda geçen tanımlamalardan anlaşılmaktadır. İnsanlarımızın din konusundaki hassasiyetlerini çok iyi bilen aldatıcılar, onları aldatmak için dini argümanları çok iyi kullanarak amaçlarına ulaşmaktadırlar.
 
   Arapça yazılan her etiketi ya da evrakı ayet sanıp, duvara asabilecek kadar Kuran’a bağlı olan ülkemiz insanları, bu yönüyle kandırılmaya her zaman müsaittir ve de kandırılmıştır. Birileri tarafından insanların Kuranı anlayamayacakları, yanlış anlayarak günaha girecekleri söylenerek, Kuranla irtibatını kestikleri gibi, O’nu en iyi anladıklarını iddia ettikleri insanlara tabi olmalarını da sağlamışlardır. Hz. Peygamber kızına kendisine güvenmemesini söylediği halde pek çok insan birilerine tabi olarak, kurtulacaklarına inandırılmıştır.
 
 Bunun yanında İslami kavramlar çok sık kullanılarak,  dini değerlere bağlılığı konusunda insanlara güven verilerek, pek çok insan ne yazık ki aldatılmaktadır. Birileri insanın dini duygularını etkilemede onların iyi niyetlerini kötüye kullanmada pek çok yöntemler geliştirmişlerdir.  İnanmadıkları halde onlardan biri gibi davrananlar, ya da onların inandıklarına göstermelik saygı gösterenler de insanları hep aldatmışlardır.
 
Netice olarak, şeytanın sağdan yaklaşması olarak ifade edilen bu tarz davranışlarla, insanların din algısı kullanılarak siyasi, ekonomik, kültürel ve kişisel anlamda istismara uğramaması için, Allah ile buluşması adına, tüm aldatıcılardan kurtulması gerektiğine inanıyorum.
 
Bu yazı toplam 22772 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber