Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Hüzeyfe FINDIK
Hüzeyfe FINDIK
Doğru Yerde Durmak
Rüzgar her yerden eser. 
Asıl olan bizim rengimiz, tarafımız, duruşumuz ve istikametimiz neresi? 
 
Terör ve ölüm!
90'lı yılların başında Diyarbakır'da üç yıl öğretmenlik yaptım. Arkadaşlarım şehit edildi. Bazılarıyla vedalaşamadık bile. Gece sesizce şehri terkettiler. Aynı okulda çalıştığım ve aynı sitede kaldığımız bir arkadaşıma öldürüleceğine dair mektup gönderildi. Her gün evimizden ayrılırken ailemizle helalleşerek, akşamda okuldan beraber çıkıp o arkasına, ben sağımıza ve solumuza bakarak hangi gün bizi vuracaklar diye ölüm korkusuyla evimize döndüğümüz günlerden, bu günlere geldik. 
Şimdi yıl 2023.
 
Öteleştirme ve zulüm!
Eşim başörtülü olduğu için, okulunda gördüğü psikolojik baskılara dayanamayarak, 94 yılında severek yaptığı öğretmenlikten  İstifa etti. 
21 yıl sonra kendisiyle göreve başlayan arkadaşlarının emekliliğinin geldiği ve kadınlarımızın başörtülü olarak çalışma hayatına başladığı bir dönemde, 28 Şubat Postmodern darbe mağdurlarına tanınan haklardan faydalanarak tekrar öğrencilerine kavuştuğu günlerin huzurunu yaşıyoruz. 
Şimdi yıl 2023
 
Ekonomi ve huzur. 
90 yılında maaşımın tamamını vererek, bir tamirciden ikinci el televizyonu zorlanarak alabilmiştim. Okuluma bisikletle giderken, görevim gereği proğramlara yetişebilmek için, sıradan bir arabayı borçlanarak 2005 yılında ancak alabildim.
Şu an elde edilen imkanlar sonucu kimin, hangi ev yada arabalara, hangi paraları vererek aldığına şahitlik ediyoruz. 
Şimdi yıl 2023
 
Yazacak daha çok şey varda  burada ifade etme imkanımız yok. 
Biz yaş itibariyle ülkemizin son elli yıllık sürecine şahitlik etmiş bir kuşağız. 
Kaç darbe dönemini birebir yaşadık. 
Terör belasının geride bıraktığı acı ve gözyaşını, inancından dolayı öteleleştirilmiş insanların mağduriyetini...
Yokluktan dolayı "Marshall Yardımı" diye bilinen ABD kaynaklı süt tozu ve bir dilim ekmeği ilkokulda dağıtılan günlerden, çocuklarımızın isteklerinin bitmediği  günlere geldik. 
Şimdi yıl 2023
 
Bir tarafta "Onlarca yıl beklemenin karşılığını almak zamanı geldi" diyen terör zihniyetliler, darbe kalıntılarının  son umutları, hesap  sorucular, öz kaynakları ve yatırımları nerelere peşkeş çekeceklerini ilan edenler. 
Diğer yanda Helen'i, Coni'si, Hans'ı, Siyonisti, Ermenisi ve bilumum ülkemiz düşmanlarından meydan okumalar. 
 
Bir yanda ise, Cumhuriyetimizin 100.yıl hedefleri olanlar, 2053 ve 2073 ideallerine ulaşmak için, dünyaya kafa tutup, topunuz birlikte gelin diyen vatan sevdalı, cesur yürekler. 
 
Velhasıl;
Tekrar geriye dönmeye ve aynı yokluğu, mahrumiyeti ve acıları yaşamaya bu necip millet asla layık değildir ve olmayacakda inşallah. 
Tercih doğrudan ve Hak'dan yana. Rabbim yardımcımız ola.
            
Bu yazı toplam 1280 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber