Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Hüzeyfe FINDIK
Hüzeyfe FINDIK
Herkesin Bir Hesabı Var

  Merhum Erbakan"ın vefatından sonra aile ve parti içinde bazı insanların birbirlerine karşı kullandıkları üslup,  sanırım birçoğumuzun dikkatinden kaçmamıştır. Bütün ortaya atılan söz ve iddiaların Erbakan"ın maddi ve manevi mirasını paylaşma kaygısından mı kaynaklanıyor, yoksa uzun yıllar bastırılmış bir hesaplaşmanın kaçınılmaz bir sonucu mudur bunu ilerleyen zamanda netleşeceği kanaatini taşıyorum.

Bu camiada patlak veren anlaşmazlığım sık sık gündeme gelmesi, birileri tarafından yadırganabilir. Oysa bu tür ihtilafların toplumun her kesiminde olmasının gayet doğal olduğunu geçmişte yaşanan birçok örnekleri göstermektedir. Burada benim özellikle ifade etmek istediğim konu bu tür hadiselerin ortaya çıkmasıyla, bir takım kavramlarında bazen orantısız bir şekilde kullanılmaya başlanmış olmasıdır. Daha önce hiç gündemde yokken ihtilaf anında,“Hainler, dönekler, kavgacılar, pastacılar, fitneciler, fırsatçılar ve ayağı kayanlar” gibi nitelendirilen isimler havada uçuşmaya başlar. Ve tabii bunun sonucunda birileri için de yargısız infazlar kaçınılmaz olacaktır.

 Şablon zaten hazırdır. Eğer bu konuda farklı söylem ve eylemde bulunanlar hakkında bir yerlerden karar çıkmışsa, muhataplarının kendilerini ifade etme şansıda pek kalmamıştır. Ayrıca bu tür ithamlar yapılmalı ve böyle adamlar olmalı ki,  birileri de bu süreçten sonra ak ve pak olarak ortaya çıkabilsin. Bu tür hadiseleri ortaya çıkaran nedenler konusunda elbette farklı bakış açıları olacaktır. Benim bu konudaki kanaatim ise, şu hususların etkili olduğu yönündedir.

 Devam eden süreçte ortaya çıkan problemlerin yerinde ve zamanında konuşulmaması, insanlara kendilerini ifade etme imkânı verilmeyişi, bunun sonucunda suskun insanların uygun bir zemin beklemesi. Kişilerin mevcut durumu bozan biri olmak istemeyişi, ortak paylaşımların devam etmesi, yanlış anlaşılma endişesi, tecrit edilme ve öteleştirilme korkusu ve bir takım menfaatlerden mahrum kalma kaygısı gibi nedenlerin olduğunu düşünüyorum.

 Netice olarak, insanların doğruları kendi lehine, yanlışları başkalarının aleyhine kullanmak için hesapçı davranma anlayışı değişmediği sürece, bunlar her zaman olmaya devam edecektir.  

Bu yazı toplam 24908 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber