Çok Okunanlar
Dünya
AB Komisyonu, Türkiye için 2023 yılı GSYH büyüme tahminini değiştirmezken, 2024 yılı tahminini yükseltti. Raporda, Türkiye ekonomisinin 2023 yılında yüzde 3.5, 2024'te yüzde 4 büyüyeceği öngörüldü.
Middle East Eye Genel Yayın Yönetmeni Hearst, Batı medyasının neden Erdoğan?a karşı olduğunu analiz etti. Hearst Economist ve Der Spiegel gibi dergilerin Mısır ve S. Arabistan'daki anti demokratik seçim ortamına sesini çıkarmadığını yazdı.
Yunanistan, Afganistan'dan olası göçmen akınına karşı Türkiye ile sınırına 40 kilometrelik çelikten duvar ördü. Sınıra yeni bir gözetim sistemi de kuruldu.
Gazze'den Hamas tarafından atılan bir roket başkent Tel Aviv yakınlarındaki Ramat Gan kentinde bir binaya isabet etti. Olayda bir İsraillinin yaşamını yitirdiği belirtildi.
Amerikan New York Times gazetesi, yeni tip koronavirüs meydana gelen "614G" isimli mutasyonun, Kovid-19'un insandan insana çok daha kolay yayılmasını sağladığını duyurdu. Habere göre araştırmacılar, bu mutasyonun Kovid-19'un pandemiye dönüşmesini sağlayan
Ermenistan muhalefetinin Dağlık Karabağ yenilgisinin faturasını kestiği Başbakan Nikol Paşinyan istifa çağrılarıma karşı kendisini savunarak, “Bildiriyi imzalamasaydım 25 bin Ermeni asker ve subay, Azerbaycan ordusu tarafından kuşatılacaktı” dedi.
Fransız haber ajansı AFP, Sina Yarımadası'nda bir askeri helikopterin düştüğünü ve 7 kişinin öldüğünü duyurdu. Helikopterde ölenlerin 5'inin Amerikalı, birinin Fransız ve birinin de Çek askeri olduğu kaydedildi.
Türkmenistan Cumhurbaşkanı Kurbankulu Berdimuhammedov'un başkent Aşkabat'ta Alabay cinsi köpeğinin heykelini diktirmesi sosyal medyada tepkilere neden oldu.
Cumhuriyetçi mevcut Başkan Trump ve Demokrat aday Biden favori oldukları eyaletlerde kazandı.
ABD'de aylardır devam eden seçim heyecanı bugün son bulacak. Posta yoluyla oy verme işlemlerinin yanı sıra sandıklarda oylarını kullanan ABD'liler başkanını seçiyor.
Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki gerilimde yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.
Ermenistan'ın, Azerbaycan ile yaptığı ikinci insani geçici ateşkesi ihlal ederek sivillere yönelik gerçekleştirdiği saldırılara devam ediyor. Ermenistan ordusu Terter'de bir fabrikayı vurdu.
Dünya Kategorisindeki Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber