Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Hüzeyfe FINDIK
Hüzeyfe FINDIK
Fırsatları değerlendirmek

Fırsat, kelime olarak uygun zaman, uygun durum ya da koşul, vesile anlamlarına gelmektedir. Halk arasında çok fazla kullanılan ve ne anlama geldiği gayet iyi bilinen bir kavramdır. Örneğin İş, kariyer ve makam peşinde koşan biri, bir ürün pazarlayıcısı veya sosyal medya meraklıları bunu en iyi şekilde değerlendirmeye çalışırlar. Bir de Ramazan ayı fırsatçıları vardır ki, bu ayı sabırsızlıkla beklerler. Bu nedenle de birçok kişi fırsat düşkünlüğü ile tanınmaktan bile çekinmezler.

 

 Fırsatları değerlendirmeye olumlu yönden bakacak olursak, elbette kendimize ve insanlara fayda sağlayacak,  çok güzel sonuçlara da ulaşabiliriz. Fırsat denen şey, bazen insanın ayağına kadar gelir, bazen insanın gayretlerinin neticesinde önüne yeni kapılar açılabilir, bazen da Allah kulunun önüne kaçırılmayacak imkânlar sunar. Bir düşünürün söylediği gibi,  bazı büyük fırsatlar da büyük inanların da ortaya çıkmasına vesile olur. Öyle ki, insana yaşamı boyunca birçok konuda faydalanacağı çok fazla fırsat tanınmıştır. Böylece bu fırsatlarla insanların bir takım mazeretleri de bir şekilde ortadan kaldırılmak istenmiştir.

 

  İşte Ramazan ayı da birçok fırsatların ve mükâfatların bize sunulduğu bir ay olarak hediye edilmiştir. Bu ay kişilerin ibadet,  samimiyet, beklenti, reklam, hatta şova dönüştürdüğü bir zaman olarak geçip gitmektedir. Bu ay bitince, her kes ne beklentisi varsa onu elde etmektedirler. Ramazan ayına kulluk bilinciyle yaklaşan biri, bu süreci sonunda Allah"ın rahmet ve bağışlamasını umarak geçirir. Bunu elde etmek için de orucunda, yaptığı yardımlarda, verdiği iftarlarda tek kaygısı vardır, o da Allah"ın hoşnutluğunu kazanmaktır. Kimileri vardır nerede bir fakir, yardıma muhtaç insan varsa ona kimsenin haberi olmadan ulaşarak, bu ayın fırsatını kaçırmaz. Bu nedenle yardımlarını sünnete uygun olarak, sağ elin verdiğini sol el görmeyecek kadar gizli yapar. Kimileri vardır, bir hayır yapacağı zaman basını çağırarak, bunu haber yaptırıp görsel fırsata dönüştürmeye çalışır. Kimileri vardır, yaptığı yardımları her yerde konuşur. Hatta hızını alamaz Ramazan ayı biter, o bunları anlatmaya hala devam eder. Böylece Allah her kesin payına düşeni verir.

 

 Netice olarak,  bazı fırsatlar vardır, gelir ve gider. İnsan bir daha yakalayamaz. Bazıları fırsatlar bekler, fakat bir türlü gelmez. Bazı fırsatlarda vardır, gelip gittiğinden insanın haberi dahi olmaz. İşte Ramazan ayı bunların ötesinde haberli, her kesin istediği gibi faydalanacağı bir ay olup, her kese imkânlar sunar. O zaman, haydi bu fırsatı kaçırmayalım ve en iyi şekilde değerlendirelim. Bize bir fırsat daha verilmeyebilir.

 

Bu yazı toplam 25814 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber