Çok Okunanlar
Ekonomi
Mısırın Kilogramı En Yüksek 5,60 Liradan Satıldı
Adana Ticaret Borsası'nda mısırın kilogramı en yüksek 5,35 liradan satıldı. Borsada işlem gören diğer ürünlerin fiyatları da şöyle: Buğday en düşük 7,00 TL, en yüksek 7,20 TL; Mısır en düşük 5,15 TL, en yüksek 5,35 TL; Pamuk (Roller Cins Çukurova Ekstra S
Adana'da hasadın başlaması ile büyük şehirlerdeki marketlerde kilosu 50 liraya satılan karpuzun fiyatı düştü. Karpuz marketlerde 15, tarlada ise 5 liradan satılmaya başlandı. Adana Tarım Platformu Sözcüsü Cahit İncefikir, hasadın bölgelere göre 2 ay daha
Türkiye'nin en erkenci soğanının toplanmaya başladığı Adana'da hasat devam ederken fiyatların Ramazan Bayramı'ndan sonra düşmesi beklendiği bildirildi.
Adana Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, turfanda soğanın kısa süre sonra tezgahlardaki yerini almasıyla soğan fiyatlarının düşmesini beklediklerini söyledi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın (EYT) ilk maaşını ne zaman alacağını açıkladı.
TİCARET Bakanı Mehmet Muş, enerji ve emtia fiyatlarındaki yükselişlerin bütün ülkeleri çok olumsuz etkilediğini belirterek, 'Önemli belirsizliklerden bir tanesi de gelecekle alakalı. Bu işin nereye gideceğiyle alakalı belirsizlik tahminleri zorluyor.
Meclis üyelerinin aldığı karara göre, 1 lira 75 kuruş olan 200 gram halk ekmeğin gramajı 230 grama çıkarıldı, fiyatı 3 TL olarak belirlendi.
Adana yerel ekonomi haberine göre Adana Ticaret Borsasında Çukurova pamuğu, kilogramı en yüksek 38 liradan satıldı.
Adanalı Abdullah Sarılgan, iş yerini kapatıp arabasını satarak kurduğu serada ejder meyvesi yetiştiriyor.
ADANA'da geçen yıl 270 bin dönümde yetiştirilen yer fıstığının bu yıl ekim alanları yüzde 60 azaldı. Hasadı başlayan ürünün fiyatı ise geçen yıla göre 5 kat artarak 25 TL oldu.
Hasadın sürdüğü coğrafi işaret tescilli Adana karpuzunun tarlada kilogram fiyatı 2 liraya kadar geriledi.
Ekonomi Kategorisindeki Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber