Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Nihan BÜYÜKSURAL
Nihan BÜYÜKSURAL
Parayı İnsandan Çok Sevdiniz / Haram olsun
Tüm bu olanlardan önce anımsadığım 2 deprem var.. Biri 98'de Adana diğeride 99'da Gölcük.. İstanbul'da idim o vakit..İkisinde de şiddetle sallandığımızı hatırlıyorum. Korkunçtu evet..
 
Ama 6 Şubat 2023 günü bambaşka idi.. Şiddetiyle.. süresiyle.. 
 
Bitmek bilmedi..
 
Depremlerden sonra bir süre evimize girmeyiz sonra da düzenimize devam ederiz. Benim öğrendiğim bu idi.. Lakin ne mümkün!  Kaç defa sallandık; kaç gün geçti bak hala sallanıyoruz.. deprem olsa da olmasa da.. 
 
Şimdi isyana neresinden başlayım bilemiyorum.  
 
İlk başta memleketimin güzel insanlarına ne oldu? Deprem size vurmadı anlaşılan.. tabiki siz o sırada villalarınızın değerini kendi kendinize 3' e katladınız.. Depremzedeler yada evi hasar almış insanlar kirada ev arayışına girer diye kiraları 2-3 katına çıkarmakla uğraştınız.. İşiniz zordu tabiki.. Okurken yüzü kızaran olacak mı çok merak ediyorum? Ama kızaracak naifliğe sahip biri zaten bunları yapmaz değil mi?  
 
Depremzedelere yardım gönderenlerin gösteriş ve görgüsüzlüklerine, yaptıklarını gösterme telaşlarına, bir de onların bu hallerine özenip hayranlıkla izleyen kitlelere ağzım açık baka kaldım. Hani bir elin verdiğini diğer el bilmeyecekti? Görgüsüzlüğün moda, görgüsüzlerin ilah edildiği bu devirden ne bekliyorum acaba onu da düşünmek gerek! İnsanlar boş yere eskiyi özlemiyor.. eski daha gerçekti daha samimiydi. 
 
Sayfalarca yazsam akıtamam canımın acısını.. 
 
Giden onca can.. Ah insan hayatı bu memlekette en kolay harcanabilir şey.. Neden? Birileri cebini dolduracak diye neden ölmek zorundayız? Ne uğruna? Paranızda batsın.. güç sevdanızda!
 
 Göstermelik siyasetlere karnımız doydu. Oy ile kazanılan makamları cebinizi doldurmak için değil bize ve yaşadığımız şehirlere hizmet etmek için alıyorsunuz. Tanıdığınızı eşinizi dostunuzu kendinizi ihya etmek için değil.
 
1- Artık parası olan değil inşaat mühendisliği bölümü mezunı olan kişiler inşaat yapmalı. Devlet desteklemeli! Ve gerçekten denetlenmeli!
 
2- Yapı denetimi, iskan kısaca bir inşaatın yapımından bitimine kadar görevli olan tüm memurların mal varlıkları denetlenmeli! Ve rüşvet alma olayının önüne geçilmeli! Bir kısmını duyuyoruz! Biliyoruz! Haram ediyoruz!
 
3- En üst makamdan en alt makama kadar herkesin düşüneceği tek şey halkın refahı ve huzuru için çalışmak olmalıdır! Zorundadır!
 
4- Denetleyenleri denetleyen bir üst kurul olmalıdır. Akrabasına, tanıdığına jest devri kapanmalıdır!
 
5- Evlerin hasar durumları ve bu evlerin güçlendirilmesi ile ilgili çıkacak her türlü maddi hasar tablosu, o inşaatı yapan firma tarafından karşılanmalıdır! İnsanların ekonomik durumları bu devirde buna yeterli gelmeyebilir. Emeklilerimizin bile aldığı maaşlar bellidir. Göz göre göre yine hasarlı evlerde oturmaya mahkum etmeye kimsenin hakkı yoktur. Firmalar yeterince bu insanlar üzerinden para kazanmıştır! Sağlam bina yapmamanın faturasını ödemek zorundadır!
 
 
Bir yapının güçlendirilmesi en az 1 seneyi bulan bir işlemdir. Evet doğru duydunuz. Zemin etütü yapılır. Sonra kolonlardan örnekler alınır ve hesaplar oluşturulur. Hangi güçlendirme yapılacaksa yapay depremlerle hangi kolonların ne şekilde güçlendirilmesi gerektiği ile ilgili 
Proje oluşturulur. Sonra güçlendirme aşamasına geçilir. Peki bulunduğunuz şehirde bunu yapabilecek yetide kaç firma vardır  ve bunlar yapılırken insanlar nerede yaşayacaklar ? Tüm bunlara maddi güç yetecek mi?  
 
 
Kısaca balık baştan kokmuştur. Yüzyılların sorunudur bu..Düzelmez, değişmez efendim. Keşke ufacık umudum olsaydı.. Ölmez de sağ kalırsak görüşürüz inşallah! Allah?a emanet olan hayatlarımız uzun olur umarım.. Sevgiyle..
Bu yazı toplam 1767 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Erbil Gök / 12 Mart 2023 Pazar 18:33
Gerçekleşmesi imkansız hayaller gibi, yapılmadı gerekenler
100 %
Beğendim
Beğenmedim
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber