Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Vedat KAHYALAR
Vedat KAHYALAR
Ya düzeleceğiz yada Allah düzgün insanları getirecek
İslam, mevcut insan bakiyesinden memnun değil. Kendisine yeni bir insan bakiyesi devşiriyor.
Ayçin Kantoğlu
 
 
Yıllardır gözlemlediğim ve konuşunca kimi çevrelerden tepki aldığım görüşü, Gazze ile ilgili muhteşem konuşmalarıyla tanıdığımız, çevirmen-yazar Ayçin Kantoğlu'dan duyunca çok sevindim. Yukarıda alıntladığım tek cümle ile Muslüman ahalinin durumunu gözler önüne serdi. 
 
 
Gazze, yeni bir dönüşümü başlattı.Görünen o ki , Allah;  müslüman olduğunu iddia eden, mevcut toplululuklardan  memnun değil. Milyarlık Muslüman kitle ve temsilcileri son ve mükemmel dini temsil yeteneğinden çok uzaklar. Ne ahlaki yapıları, ne yönetimlerin uyguladığı egitim, hukuk ve mali bölüşüm sistemleri, Resul Muhammed  (A.S ) ın uygulamalarıyla  uyumlu...
 
 
Eğitimde, hukukta, üretim kalitelerinde, markalaşmada, üniversitelerde, ar-ge çalışmalarında, ticari yaşam ve para yönetiminlerinde, yönetim uygulamalarında, özgürlükler, estetik, sanat ve edebiyat alanlarında, insanlığa katkılarında islam dininin farkını yansitmiyorlsr. Aksine; mal,makam tutkusu israf, lüks yasam, kibir, gizli cinsel ajandalar  gerçek islam ile uyumlu değil.
 
 
Şimdi, yepyeni bir topluluk ortaya çıkıyor. Gazze'de yaşanan cihad, doğudan ziyade batıda yankılanıp, karşılık görüyor. Kitleler bu akıl almaz farenizi izliyor,düşünüyor. Bir avuç insanın, dünyanın en güçlü ülke ve ordularına direnişinin hikmetini arıyor.
 
 
Insanlar; sosyal medyada, miting meydanlarında,siyaset kürsulerinde, hamaset dolu kınama,sloganlara işi geçiştirip, gemiler dolusu ticarete ara vermeyenleri ,
somut adımlar atamayanları izliyor.Taraftarlar bu durumu savunmaları gerektiğini düşünerek, döküldüğü dokülüyorlar.
 
Hep söylediğimiz gibi "her an sınavdayiz" 
 
 
" Rabbiniz dilerse yaptıklarınızdan ötürü sizi cezalandırarak yeryüzünden siler. Yerinize yeni insanlar getirir."
Fatır 16
 
 
Gazze'nin mesajı 
 
 
Siyonist medya ve işbirlikçileri uzun zamandan beri Arap düşmanlığı pompaladı. Niyetleri ve planları bunu gerektiriyordu. Büyük Ortadoğu projesiyle, sıkışan İsrail'in daha güvenli olması, bölgenin dogalgaz ve petrol kaynaklarının rahatça çalınıp, pazarlanması, büyük İsrail hayallerinin yol alması amaçlanmıştı.
 
 
Irak'ı, İran'la savaştırarak bir taşla iki kuş vurdular. 2 milyona yakın Muslüman öldü.Çogu gerçekte neden öldüklerini bile bilmeden...
Sonra devamı geldi. Yemen'e cephe açıldı, Suriye'ye, derken Mısır karıştırıldı. Fas, Tunus, Cezayir, Libya, Lübnan, Ürdün ile bu soysuz savaş yayıldı.
Fiilen savaş açmadıkları ülkeleri ekonomik argümanlarla vurdular.
 
 
Çaresiz sığınmacılar, mülteciler dünyaya yayılmaya başladılar.
Bu duruma sebep olanlar, bu sefer bağlı medyalarından , bağlantılı stk ve siyasal partilerinden "Arap düşmanlığı/göçmen düşmanlığı" pompaladılar.
 
 
Suudi Arabistan, BAE, Katar,Kuveyt batının şartlarına uyguğu için bu saldırılar onlara uğramadı. Bu ülkeler soydaşlarını sığınmacı olarak kabul de etmediler.
 
 
Bu süreçte kurulan islam görünümlü Amerikan-İsrail yapımı örgütler, unutulmaz ihanetler sergilediler ve tarihin çöplüğüne süpürüldüler. Bu süreçte  Abd-İsrail-İngiltere merkezli bu projelere, bilerek veya bilmeyerek birçok ülke, kurumlar, sivil toplum örgütleri, kişiler katkılarda sağladılar.
 
 
Artık düsünme, diriliş, toparlanma, düzelme vakti gelmiştir...
Geçmektedir...
 
 
" Ey Muhammed getirdiğin dini öylesine bozdular öyle bir hale getirdiler ki görsen sen bile tanıyamazsın."
Ali Şeriati
 
 
Gazze; bu oyunun bozulduğu, rezil edildiği yerdir. 
Gazze turnusoldur.
Gazze; mümin ile münafığın ayrıştığı,kafir ve dostlarının açığa çıktığı yerdir. 
Gazze ümmetin dirilişidir. 
Gazze ümmetin onurudur.
Allah'ın rahmeti ve zaferi onlarla olsun.
Bu yazı toplam 572 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber