Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Vedat Kahyalar
Vedat Kahyalar
GELECEĞİMİZ İÇİN NE YAPIYORUZ ?
Ana rahmindeki bir çocuk için  göbek bağı dışındaki el, ayak, göz, kulak gibi organlarını gereksiz görebilirsiniz.Çünkü anne karnında bunların hiç gereği yok.Ne gözünü kullanıyor nede ellerini,ayaklarını...
 
Varsa yoksa göbek bağı ile bağlı olduğu anasından beslenme... Yaşamının ana dinamiği budur ceninin.
 
Oysa bu anılan organlar  gereksiz degil, gideceği dünyadaki ihtiyaçları için yaratılmıştır.Orada yaşamını sürdürmesi için bu organlarının ilk dönemde kullanılmasa bile geliştirilmesi gerekiyordu.Cenin halindeki mikro insan bu organlarını tamamlayıp dünyaya geliyor.
 
Burada bizim çıkaracağımız dersler yok mu?
 
Çocuklarımızı yaşayacakları çağa göre yetiştirmemiz gerekmiyor mu?
 
Ne diyordu ilim şehrinin kapısı,öğretmeni Hazreti Ali (radiyallahu anh) efendimiz; ebeveynlere ne tavsiye ediyordu:
  " Çocuklarınızı kendi zamanınıza göre değil, onların yaşayacakları zamana göre yetiştirin. "
 
Çocuklarımızın; karşılarına çıkması muhtemel problemleri çözebilecek yeteneklerini geliştirmeye, faydalı deneyimleri aktarmaya, 'aile terbiyesi' diyoruz.Bu problemleri çözerken; helal yollardan ayrılmadan,kul haklarına riayet ederek,toplumsal yaşama kurallarına saygı duyarak,edep,nezaket,merhamet ve iyi ahlakla yaşamını sürdürmesi hedeflenmelidir.Çevreye saygılı,insan haklarına,hayvan haklarına duyarlı bir nesil yetiştirmek hedefimiz olmalı.
 
Sorgulayıcı,uygulamalı eğitimi yıllardır boşuna mı savunuyoruz! İşe yarayan,karşılığı olan,üretim ve hizmet dünyasının ihtiyacı olan,erdemli eleman yetiştirmenin önemini yıllardır anlatıyoruz.Yabancı dil bilmenin bilimsel araştırmaları takip açısından ne kadar önemli olduğunu hâlâ anlayabilmiş değiliz.
 
Içinde yaşadığımız mübarek ramazan ayında kendimizi ve çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamamız gerektiğinin, en önemli sorunlarımızın başında geldiğini düşünüyorum.
 
Sadece bu dünyadaki geleceğimiz için de değil akıllı bir müslüman bunu yaparken  ahiret için de  hazırlığını yapar, yapmalı da.
 
Buradan; namaz, oruç, hac, zekat gibi ibadetlerin  niçin yapıldığının hikmetinin, geleceğe hazırlık amaçlı  olduğu kolayca anlaşılabilir.
 
Onlara riayet ettiğimizde, ahirette bu ibadetlerimizden ebediyen istifade edeceğiz. Kaldı ki, her emrin terkiyle bir eksiklik/hata işlendiğinden bu dünyadan ibadetsiz giden kimse ahirete eli boş gidecek ve hüsrana uğrayacaktır.
 
Sonuç itibariyle gerek bu dünyadaki başarı ve hedeflerimiz için çok çalışmamız,emek ve akıl harcamamız gerektiği gibi ahirette iyi bir sonuç için de aynı ciddiyette çaba göstermeliyiz.Bu iki durum da hafife alınacak konular değildir.
 
Yaratılış gayemiz bu değil mi? Allah'ın huzuruna,  kendimizi; hem dünya hem de ahiret için iyi hazırlamamız gerektigini bilmemiz gerekmiyor mu? Bu konunun önemini ciddiyetle düşünmenizi öneririm.
Bu yazı toplam 1310 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber