Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Vedat KAHYALAR
Vedat KAHYALAR
ÜRETİM VE MARKALAŞMANIN ÖNEMİ

İnternet üzerinden yaptığım kısa bir araştırma sonucunda;

Kütlü pamuk(çiğitli pamuk)1,12-1,140 Tl"den satılıyor.

Bu kütlü pamuk çırçır fabrikasında çiğidinden ayrılıp ham pamuk haline geldikten sonra fiyatı,2,80-3,60 Tl"ye yükseliyor.

Fiyatı katlanan pamuk, ipliğe dönüşünce birden 4,90-7,00 Tl"ye çıkıyor.

Bu ipliği dokuyup kumaş haline getirdiğinizde kalite ve diğer özelliklerine bağlı olarak 10-50 Tl"ye alıcı bulabiliyor.

Bu kumaşı işleyip pantolon,gömlek vs haline getirirseniz 20-100 Tl"ye satabiliyorsunuz.

Dikkat edilirse her üretim sürecinden sonra işlenen ürünün değeri iki ila üç katına çıkıyor.Bu durum üretimin gücünü göstermesi açısından çok önemlidir.Üretmekle hem müteşebbis kazanıyor,hem işgörenler kazanıyor,hem devlet kazanıyor hem de bu süreçlerde yer alan bir çok kişi ve kurum kazanıyor.    

Asıl üzerinde durulması gereken son nokta: markalaşabilmek.

Eğer ürettiğiniz ürüne gereken değeri verip;

yeterli araştırma-geliştirme,ürün geliştirme,müşteri beklentileri,piyasa öncelikleri,rakipler,moda vs ile ilgili ciddi çalışmalar yapılabilirse ve ortaya çıkan ürün yeterince tanıtılabilirse MARKA oluşmaya başlar.Bu süreçten sonra 10-20 Tl"ye zor sattığınız gömlek veya pantalonu markalı olarak 50-150 Tl"ye rahatça satabilirsiniz.

Bu size hem kazanç hem de prestij sağlayacaktır.

Giyim piyasasında çalışan satınalmacıların çoğunun bildiği bir gerçeği burada anlatmak isterim.İstanbul"da fason üretilen kaliteli bir çok giyim ürünü satıldıkları markalara göre fiyatlandırılır.Aynı kumaştan,aynı renk,aynı desen,aynı dikim bir pantalonun lüks mağazalardaki farklı fiyatları, satıldıkları yerin marka değerinden başka bir farklılık arzetmezler.Tıpatıp aynı iki ayrı gravatın biri 50 Tl"ye satılırken diğeri 100 Tl"ye satılabilmektedir.

Markalaşmadaki en önemli konu markaya duyulan güvendir.Aynı ürünü iki kat pahalı satan firma satış sonrası hizmetleriyle bu farkı çoğunlukla hak etmektedir.Satış sonrasında sattığı ürününe sahip çıkabilen firma sadece ürünüyle değil hizmetiyle de markalaşmış demektir.

Markalaşma sadece üretimde değil her kademede önemli fayda ve üstünlükler sağlayan bir kavramdır.Şehirlerin,kurumların,ürünlerin markalaşması sadece lokal değil genel ve çok değerli faydalar sağlar.Markaları değerli olan bir ülkenin kendisi de değerli olur,cazibesi artar.

Bu yazı toplam 7294 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Ali Özhat / 24 Haziran 2015 Çarşamba 11:40
elinize sağlık. çok faydalı yazı.
100 %
Beğendim
Beğenmedim
Ali Özhat / 24 Haziran 2015 Çarşamba 11:40
elinize sağlık. çok faydalı yazı.
100 %
Beğendim
Beğenmedim
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber