Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Vedat Kahyalar
Vedat Kahyalar
İBADETLER YANLIŞI ÖRTMEZ !
ilahi imtihan asla,sadece ibadetlerden olmayacak.
asıl imtihan ;
Tevhid,
Ahlak,
Adalet,
Allah'la aldatma,
Hırsızlık/haksızlık/yolsuzluk,haksız kazanç,
Emaneti ehline verme/vermeme,
Verilen emaneti/görevi layıkıyla yapma/yapmama ...
gibi konulardan olacaktır.
 
ibadetler; asla yapılan yanlışları örtmez !
 
Yaşantımızda en önemli kavramlar:  "Tevhid ve adalet " ilkeleridir.En çok ayaklar altına alınanlar da bu ikisi maalesef.Özellikle halkı müslüman olan ülkelerde ; okuma,akıl,sorgulama,farklı görüşler taşıma ,felsefe,evrensel hukuk ilkeleri en önemli gelişme ve mutluluk vesilesi olabilecekken maalesef bunların tersi islam ülkelerinin ortak görüntüsüne dönüşmüş durumda.
Bunu ne Allah istiyor ne de müslümanlar.Bir avuç sömürgeci artığının/işbirlikçilerinin  düzenlerini sürdürme usulü budur aslında.
 
Müslümanlarla, Kuran arasında bariyerler inşa eden bu sömürgenler ve bu inşada görev yapan görevliler tarihin çöplüğüne atılmadan müslümanlara bu dünyada ne rahat var ne de izzet.
 
Allah kendisine ortak koşulmasını  bağışlamaz( nisa 48 /116) 
Şirk, yapılanları  siler . (Zümer 65) 
İnsanların çoğu, ancak ortak koşarak iman ederler  (yusuf  106) 
 
Tevbe etmeden şirk üzere ölümden daha  acısı yoktur.
Şirk nedir ? 
 
Kur'an'a göre en önemli iman sorunu olan şirk, Allah'a ortak koşmak, bir şeye, veya din bilginlerine, şahsa ilahi özellikler atfetmek, Allah adına dinde kanunlar koymak anlamına gelir.
 
Toplumun büyük çoğunluğu bunu bilmiyor.Allah'a edilebilecek duayı ve tazimi ; peygambere, sahabenin bazısına,şeyhine,liderine,patronuna...
gösteriyor.
Bence alfabeyi öğretmek kadar önemli olan bir şey varsa o da doğru dini öğretmektir.Çünkü  gerçekten "inananlar"  için ahiret vardır ve hesabı çok çetindir.O hesabı yukarıda belirtildiği gibi umre ile,hacc ile,biraz ibadet,üç beş kaynağı şüpheli  sadaka,biraz lidere bağlılıkla ödemeyi planlayanlar büyük hüsran içinde kalacaklar.
 
İbadet günahı silmez, örtmez, ibadet, günahdan uzak tuttuğu kadar makbuldür...
Keşke hocalarımız,vaizlerimiz kolaya kaçıp,Kuran'a ve islamın ruhuna aykırı,  uydurma rivayetler yerine kurandan beslenip, değerlerimizi terk etmeden gelişmenin yollarını ve örneklerini anlatabilseler. 
Günahın keffareti;  bedel, sadaka ve tövbedir.Ancak  bunlar da bir yere kadar. Kul hakkı diye bir kavram var ki yere göğe sığmayan ahiret mahkemelerinin ana gündem maddesi olacak.
 
Bayram tadında dayanışma ,hatırlama dolu güzel günler dilerim.
Bu yazı toplam 1281 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber