Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Vedat Kahyalar
Vedat Kahyalar
MAHALLEYİ TERK ETMEK
İslamcılık veya müslüman olma iddiası;  her çağda  karşılığı olan, Allah'a (cc) ait,Muhammed Nebinin (SAV) özenle ,bizzat yaşayarak tebliğ ettiği son dinin takipçiliğinin  adıdır.
Bu dini ne beşeri bir ideolojiyle,ne de yanlış uygulayan muhteris,zalim,kötü yönetimlerle kıyaslayarak mahkum edemeyiz.
 
 
Islâm,korunmuş kitabıyla* ; onunla uyumlu peygamberimizin sünneti ve doğruyu,güzelliğe,faydaya sevk eden uyarı ve önerilerle (hadisler),yüzyıllar içinde alimleri vasıtasıyla oluşmuş muhteşem bilgi birikimiyle, almasını bilenler için aydınlatmaya hazır kaynak olarak orta yerde duruyor.
 
 
Ne o ışığı söndürmek için türlü kötülükleri esirgemeyen küfrün,ne  dünyevi ihtiraslarına kaptırıp adaleti,doğruluğu yok eden münafıkların ne de akıllarını yeterince kullanmayan cahillerin çabaları bu mükemmel dine, zerre kadar zarar veremezler.
Koruyucusu bizzat Allah olan,ona inananlar için mükemmel ve son din olan  aziz islam dini öyle kızgınlıkla,şahsi kırgınlıkla terk edilemez.
Yapılan yanlışlar,insanları rahatsız eden uygulamalar olabilir.Bunlar usulunce eleştirilir,doğrusu ortaya konulur.Bütün çabalar sonuç vermese bile "Rabbimize havale eder,sabırla ,dua ile mücadeleye devam ederiz."
 
Bütün dinlerin tarihi incelendiğinde, daha ilk dönemlerinde bozulmaların başladığı kolayca görülebilir. 
Hz Musa As, Tur dağına, Rabbimizden emirleri almak üzere gittiğinde Hz Harun'u kavminin üzerine vekil olarak bırakmasına rağmen,Samiri diye biri çıkıyor ve buzağı heykeli yapıp, ona kutsallık atfedip, putperestliği din diye  Musa'nın kavmine kabul ettirmiş. Daha Hz Musa yaşıyor ve kavminin başında iken.
 
 
Bir diğer örnek hıristiyanlıktan.Aziz Pavlos,Hz İsa'nın ölümünden sonra hıristiyanlığı neredeyse yeniden kurmuş,Hz isa ile ilgili olmayan birçok helal/haramı,ibadet şekillerini değiştirmiştir.Bugün çoğu hristiyan papazlarının Aziz Pavlus dediği kişi neredeyse Hz isa'nin önüne geçecek seviyededir.
 
 

islam dininde de sıkıntılar yaşanmıştır.Peygamberimizin ümmetine emanet ettiği yakınları kısa süre içinde ,peygamberimizin ahlaki terk edilmiş,yönetimde uyguladığı adalet ve liyakat özellikleri  ortadan kaldırılmıştır.Hiç hazzedilmeyen ırkçılık,dünyaperestlik,şehvet maalesef bazı süreçlerde öne çıkan davranışlar olabilmiştir. 

 

Sonuç itibariyle yapılan yanlışlar  kişilere veya kurumlara aittir. Bize düşen mahalleyi terk etmek değil insanlara rol model olabilmektir.Nebevi metod budur.

 

*( Hiç şüphe yok ki Kur'ân'ı Biz indirdik, onu koruyacak olan da Biz'iz." Hicr, 15/9)

Bu yazı toplam 792 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber