Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Vedat Kahyalar
Vedat Kahyalar
KORONA\'NIN ŞEKER VE GLUKOZ AŞKI
Cumhurbaşkanı başdanışmanı Prof. Saraçoğlu ; KORONA VİRÜS'e karşı koruyucu önlemleri anlattı.
 
Koronavirüsün şeker hastalarını daha çok etkilediğini belirten Saraçoğlu, "Kışın kar lastiklerinin üzerine çivi çakılır, kaymasın diye. Avrupa 'da çok kullanılır. Bu virüsün çevresinde tıpkı kirpide olduğu gibi oklar var. Bunların yapıları glikoprotein. Yapılarında şeker ve glikoz var. Şeker hastalarının bu virüsten etkilenmeleri çok daha kolaydır. Bu yapıda bilinmesi gereken çok önemli nokta var. Buna karşı nasıl direnç kazanabiliriz? Şekeri kendisine bağlayan bitkisel proteinler var. İlk akla gelen leptindir. Bu okların hücreye tutunmasını engellemiş oluyor. En etkili patlıcan, yeşil mercimek, soya ve baklagillere ağırlık verilmeli. Virüsün sevdiği ortam ŞEKERLİ ortam" dedi.
 
Ülkemiz şeker ve şekerli gıda cenneti. Elimizi attığımız içecek ve yiyeceklerin çoğu şekerli.İşin garip tarafı;ülkemiz pancar açısından çok zenginken ,şekeri mısırdan elde etmemiz.Aslında tam da şeker denilemeyen " Glukoz ", tartışmalı bir kimyasal  "gıda ".
Fazla ve dikkatsiz kullanımında kansere yol açtığı bilinen glukozun corona virüsünün de bulaşmasında etkili olduğu ortaya çıktı.
 
ÖNERİYORUZ :
GLUKOZ FABRİKALARI KISITLANSIN !
 
Unutulmamalıdır ki şeker/glukoz corona virüsü için kolaylaştırıcı iken  kanserin de besleyici gübresidir.
 
27 AB Ülkesinin toplam tüketiminden daha fazla glukoz tüketildiği iddia edilen  ülkemizde,  glukoz üretiminin %80 i yabancıların elinde.
Baklava, pasta,bisküvi,kola,meyve suyu, gazoz,nar ekşisi, fındık ezmesi,hamburger köftesi  vs. üretimlerinde gerek maliyet,gerekse de kolay işleme özellikleri olan glukozu dünyada en çok biz  tüketiyoruz.Bu da kansere davetiye. Şimdi bir de Corona virüsüne yakalanma kolaylığı çıktı. 
 
Bu fabrikalar ve diğer kullanım alanları  sıkı denetlensin. Glukoz kimyasalı,iç piyasaya sıkı kontrolle  verilsin. Ihracat bağlantıları hariç üretimi kısıtlansın.Çocukların ve gençlerin glukoz tüketimleri bilimsel verilere göre belirlenip ,fazla tüketilmesi engellensin.
Kolon kanseri ve corona virüsünün glukoz ile bağlantılarını araştıran enstitü kurularak dünya sağlık literatürüne katkı sağlanmalı.
Devlet , Genç-yaşlı tüm vatandaşlarının emniyeti,sağlığı,beslenmesi ve eğitiminden sorumludur.Sadece problem çıktığında değil, problemin sebeplerine inmek,önlemler almak  güçlü devletlerin  davranış biçimidir.
Bu yazı toplam 16108 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber