Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Vedat KAHYALAR
Vedat KAHYALAR
DÜNYAYI ALDATIYORLAR !
Büyük bir soygun, acımasız bir soykırım,  algının en kurnazcasıyla ve büyük bir operasyonla dünyanın satılmış iletişim kaynakları tarafından, olduğundan, gerçeklerden farklı lanse ediliyor insanlığa.
 
Gazze'ye uygulanan insan ve medeniyet kırımı devam ediyor. İslam coğrafyası başka gündemlerle meşgul edilerek tepki en aza düşürülüyor. 
 
NEDİR GERÇEK
 
İsrail tarafından icra edilen soykırımının asıl amacı: Gazze'yi bir İsrail kenti yapmak, Gazze?nin hakkı olan zengin doğalgaz ve petrol varlığını,  ABD ve İNGİLTERE ile birlikte sorunsuz çalabilmek, kusursuzca gasp etmek.
 
Doğalgazı zaten yıllardır 5 ayrı kaynaktan çıkarıyorlar!  Çıkarılan doğalgaz, sıvılaştırılarak 'LNG' ( Liqufied Natural Gas) haline getirilip satılıyor. Suriye kabul etseydi; İSRAİL 'SURİYE ' TÜRKİYE - AVRUPA güzergâhında,  boru hatlarıyla Avrupa'ya satılacaktı. Suriye, bu itirazının bedelini ülkesini mahveden savaşla ödedi/ödüyor. 
 
 
GAZZE GAZI FİLİSTİNİN HAKKIDIR
 
 
Gazze kıyısına 30 km lik mesafedeki doğalgaz uluslararası yasalara göre Filistin'e aittir. Filistin'in bu zengin doğalgaz kaynağını Çin ile birlikte çıkarma çalışmaları gündeme gelince ABD, İngiltere ve İsrail çılgına dönüp asrın en vahşi katliamına girmekten geri durmadı. Daha ilk günden bu gazı teknik olarak çıkaran İngiltere ve Amerika en etkili savaş gemilerini bölgeye sevk etti. Bunu sadece siyonizme olan sadakatlariyle mi yaptılar? 
 
 
Bir Amerikan gaz ve petrol dergisinde yayımlanan bir makalenin başlığı
 
 
 "Gazze'nin Haritadan Silinmesi."
 
 
- Filistin'in deniz üzerinden doğal gaz rezervlerinin el konulması- başlıklı makale, tüm bu yıkımın ve tahliye çağrılarının amacının, Filistinlilerin büyük bir deniz gazı rezervine ulaşım haklarını engellemek olduğunu belirtiyor. Bu rezervin mütevazı ilk tahminlere göre 177 trilyon metreküp gaz içerdiği ve bugünün değeriyle 534 milyar dolar değerinde olduğu belirtiliyor. Ve ek olarak, Kalkilya bölgesinden başlayıp Wadi Qana ve Salfit üzerinden Rantis bölgesine kadar uzanan ham petrolün kesinleşmiş bir rezervi var ve bu, başlangıç değeri 142 milyar dolar olan 1.7 milyar varil petrolle tahmin ediliyor.
 
 
Makale, Gazze gazının önemini, keşfedilen tüm rezervlerin toplamını İsrail, Suriye ve Lübnan'ın birleşik miktarlarından daha fazla veya eşit olduğunu belirterek vurguluyor. Dolayısıyla, Siyonist?in Filistinlilerin bu petrol zenginliğinden faydalanmasına izin vermesi imkânsızdır, çünkü bu, onlar lehine tarihi bir dönüşüm olabilir.
 
 
 
Bu arada...
Makale, 2021-2022 arasında Mısırlılar ve İsrailliler arasında bu gazın çalınmasından faydalanmak için gizli müzakerelerin ve toplantıların yapıldığını doğruluyor ve İsrail'in anlaştığı ve uygulamanın 2024'ün başında başlaması için bir tarih belirlendiği belirtiliyor. (Kaynak makale linki?*)
 
Filistin 'in Gazze kentinin, kendisine ait doğalgaz kaynaklarıyla 10 yılda Dubai benzeri zenginliğe sahip olması en doğru ve adil bir yolken;  İsrail başta olmak üzere ABD ve İngiltere'nin fiili desteği ile vahşice, barbarca işgal edilmesi, 15 binden fazla çocuk bir o kadar sivil kadının katledilmesi ne Birleşmiş Milletleri ne Arap Birliği ne de öteki dünya güç odaklarını harekete geçiremedi.
 
Güney Afrika, Yemen, İran ve Lübnan/ Hizbullah güçlerinin itiraz ve somut adımları ile yüz milyonlarca farklı kimliklerden temiz kalpli insanların tepkileri dünya onuruna katkı koydu.
 
Hitler soykırımını geride bırakan bu vahşet sürecinde ülkemizden kesintisiz gemilerle mal sevkiyatı hiç kesilmedi. Yüzlerce islam alimi ve hocanın;  İsrail ile  yapılan ticaret için, HARAMDIR, YAPAN MÜRTEDDİR. Dinden çıkmışlardır fetvaları maalesef ciddiye alınmadı. Katillerin en stratejik ihtiyaçları olan : petrol, demir-çelik,  gıda, yedek parça, askeri tekstil vs vs ürünler Türkiye limanlarından duyarlı milyonların tepkilerine,  gözyaşlarına rağmen gönderilebildi.
 
Bu makalenin yazıldığı gün gemi hareketlerini araştırdım.
Siyonist teröristlerle Türkiye arasındaki alışverişte bugünün verileri:
 
Türkiye'den kalkıp İsrail'e varan 11 gemi var. İsrail'den Türkiye'ye ise 5 gemi gelmiş. Ayrıca, şu an limanlarımızdaki 7 gemi İsrail'e doğru yola çıkmak üzere. İsrail limanlarında ise 13 gemi Türkiye'ye doğru yola çıkmak üzere. (gazeteci @metcihan?dan alıntı)
 
Tarih;  bölgenin insanlarını vahşice katleden, kentlerini yıkan emperyalist dogalgaz hırsızlarını, organ hırsızlarını ve uygulanan vahşeti unutamayacağı gibi bu vahşete tepkisiz kalan devletleri ve bu soykırıma destek olanları da kanlı sayfalarına kaydetmiştir.
 
*globalresearch.ca/israel-gas-oil?
Bu yazı toplam 130 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber