Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Vedat Kahyalar
Vedat Kahyalar
ÇAPSIZLIK,KISKANÇLIK VE MOBBİNG
"Yalnız işsiz olanlar değil, iyi işler yapabilecek olanlar da başıboştur/işsizdir ."
Sokrates
 
 
Bunu okuyunca hüzün çöktü,acı acı düşündüm geçmişimi.2.400 yıl önce yaşamış bir filozof olan Sokrates'i saygıyla andım.Nasılda isabetli bir söz söylemiş diye.
 
 
Sevgiyle,hırsla kendini ve personelini geliştirerek çalışırken,  faydalı olma motivasyonu ile en iyisini yapmak için çırpınırken ;üzerimde yetki sahibi olan "kifayetsiz muhterisler" 'den çok çektim.
Allah'ın kutsal kitabının HARAM, laikliğin hakim olduğu batıda , dinin hayata hakim olamadığı ve bu yüzden hayata geçirilen yasal-Etik değerlere de ters işleri yapmadığım için genç yaşta (51),istifa ederek  emekliye ayrılmak zorunda kaldım.Bu kararı almam benim için çok zor olmuştu.
 
 
Sürekli okuyan,araştıran,kendini geliştiren,personeline eğitimler veren bir yoneticiyken,
ciğeri beş para etmez adamların kompleksi,cehaleti ve bitmek tükenmek bilmeyen hırsları yüzünden şimdi vaktimin büyük kısmını "daha iyi işler yapabilecekken, işsiz,verimsiz bir emekli olarak geçiriyorum. ".Vaktimi daha değerli geçirme amacıyla,eğitimler,seminerler,projeler,kitaplar vs için çırpınıyorsam da sonuçta evdeyim...
 
 
Sebep olanlar sadece bana değil bir çok insana ve ülkeme de kötülük ettiler.Hepsini mutlak ve eksiksiz adaleti olan El Adil'e havale ettim.Değer verdiklerine inansam hakkımı helal etmediğimi de söylemek isterdim ama nafile...
 
 
Kimbilir iş dünyasında buna benzer ne kadar çok emek cinayetleri işleniyor güzel ülkemde...Kırılan kalpler,kapanan rızık kapıları,çöken motivasyonlar,bozulan ruhsal dünyalar, mutsuz insanlar topluluğuna dönüştürüyor insanlarımızı.
 
 
Aslında bu alçaklığı yapanlar da biliyor haksız olduklarını,kul hakkı yediklerini,hakkını ihlal ettikleri insanların kendilerini hayırla anmadıklarını.
 
 
Bu ülkede, çok değil 10 yıl liyakata göre atama yapılsın,milletvekilleri sağa sola torpil kartı yazmak yerine, ülkenin ve insanımızın mutluluğu için vizyon araştırmaları  ve projeleri için çalışsalar emin olun çok şey değişebilir.
 
 
Sadece adalet/adil paylaşım,liyakat ve  eğitim alanında yapılacak samimi çaba bile 85 milyona çok geçmeden fayda olarak dönebilir. 
 
 
Sokrates bugün benim acımı depreştirdi,kötü yöneticilere ve  günü geçiştiren siyasetçilere kırgınlığımı/kızgınlığımı hatırladım. 
 
 
 Sokrates'i ve namuslu insanları,kendini
gelistirenleri,saygıyla andım.
 
 
Ya ötekileri...
Bu yazı toplam 857 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber