Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Vedat Kahyalar
Vedat Kahyalar
ADANA,HAVA LİMANİNA SAHİP ÇIKIYOR !
Hiçbir Adana'lı 85 yıllık havalimanının kapatılmasını istemiyor.Şakirpasa havalimanının hava ulaşımına devam etmesi Adana ve Osmaniye'liler tarafından şiddetle arzu ediliyor. 
 
Adana'nın ; Mersin ve Osmaniye ile birlikte kullandığı, 2021?de 3 milyon yolcunun yararlandığı havalimanını için, 4 kat fazla yolcu garantisi verildiği iddiası kafalarda soru işaretlerine yol açtı.
 
Ekonomik krizle birlikte yükselen uçak bilet fiyatları,gerileyen kişi başı gelir düzeyi, Adana ve Osmaniye açısından 35 km.lik uzaklaşma ,2021 yılı yolcu sayısı olan 3 milyon yolcu sayısına bile  ulasılabilmesinin sürpriz olacağı herkesin dilinde.12 milyon yolcu garantisi Adana ve Mersin'lilerce  objektif bulunmadı.
 
ÇUKUROVA BÖLGESEL HAVALİMANI
 
Çukurova Bölgesel hava limanının açılmasına kimse karşı çıkmıyor.Aksine bu tarz ve ölçülerde bir hava limanı bolge için yararlı bir yatırım.
Yeni havaalanın, bölgesel olarak açılması,büyük uçakların inip kalkmasının  turizme ve tarım ürünleri ihracatına olumlu katkılar sağlayacağı beklenmektedir.Bu açıdan bölgesel havalimanı önemli bir işlev gorecektir.
Adana ve Mersin'de aktif olarak çalışacak 2 havalimanı çok daha yararlı olacaktır.Adana Şakirpaşa Havalimanının daha uzun yıllar hizmet vermesi rasyonel ve ekonomik olacaktır.
 
Karatas'ta kurulacak Sera OSB ve Su ürünleri OSB'nin ihracat kolaylığı açısından Karataş ile bölgesel havalimanının bağlantı yolunun öncelikli olarak inşa edilmesi büyuk önem taşıyor.Bu yol için yıllardır yaptıgımız ikazlar ve talepler şimdilik karşılanmadı ancak daha fazla da geciktirilmemeli.
Bu yazı toplam 613 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber