Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Vedat KAHYALAR
Vedat KAHYALAR
ADANA SEVDALISI ADAYLARIN DİKKATİNE
Yine bir yerel seçim sath-ı mailine girdik.Bir süre;  ekonomik krizlere, eğitimde yaşanan yanlışlara, gün geçmeden değişen fiyatlara, pahalılığa, enflasyona, vurguncuların şeytanın aklına gelmeyen  inovatif sahtekarlıklarına, internet fenomeni cahil-cühelanın seviyesizlikletine, döviz, borsa,  faiz şeytan üçgenine , tarım ve hayvancılıkta yaşanan yanlışlara,  emeklinin sefaletine, et, ekmek, şeker... fiyatlarına ara vereceğiz.
 
 
Dilerim ülkede ve yaşadığımız kentte yaşanan hiçbir olumsuzluğu unutmadan bu seçimi en isabetli şekilde sonuçlandırabilmeyi başarabiliriz.
 
 
Dün Adana'da , Saydam Caddesinde, Kenti rahatlatacak diye planlanan, KENT MEYDANI projesinin yakınından geçmeye çalıştım.500 metreyi yarım saatte geçemedim. Trafik felç, ortalık berbat, inşaat yığını yarım kalmış. 2.500 metrekare meydan olacaktı hesapta, böyle bir şey yok.Hertaraf  beton yığını... O da bitmemiş.Binaların bir kısmı kullanılıyor ancak otopark ihtiyacı, ulaşımı rasyonel düşünülmemiş.Sonucta : İŞKENCE MEYDANI olmuş maalesef.
 
 
Aday adayı olacakları iyi bir kent envanteri beklemiyor.Hizmete susamış bir kent , Adana.
 
 
Yıllarca Adana sevdalısıyız diye ortaya çıkanların Adana sevdası adına bir şeyler yapabildiğini görmedik. Zenginleşen başkanlar, imar-park bahçe- kısmen altyapı çevresinde dolanan, zenginlik hırsı ile kabarmış müteahhitler , satıcılar gördük sadece.
 
Tek tük rutin hizmetler dışında gurur verici, yeni bir şey yok!
 
 
Ne kent trafiğini rahatlatacak yeni bir KUZEY-GÜNEY yolu yapıldı.
 
 
Ne Seyhan nehrinin etrafı Adana'nın kullanımına açıldı.
 
 
Ne göl civarındaki kaçak yapılaşma durdu.
 
 
Ne uzun yıllar güç bela tamamlanan Metro / hafif raylı sistem ; Şehir Hastanesi'ne, Balcalı Üniversitesi'ne, Alparslan Türkeş Üniversitesine ve stadyum'a ulaşabildi !
 
 
Ne yeni işyerleri için sanayi siteleri yapıldı.
 
 
Ne kent meydanı bitirilebildi..
 
 
Mahalle içi yollar çoğunlukla dökülüyor !
Kent temizliği, parklar, başıboş hayvanlar, seyyar satıcılar, trafik, işsizlik, dolmuşların fazlalığı bu kentin imajı olmuş adeta.
 
 
Adana sevdalısı imiş...hadi oradan
Bu yazı toplam 756 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber