Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Vedat Kahyalar
Vedat Kahyalar
Ne Olacak Bu Adana'nın Hali?

3 yıl kadar önceydi .Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği başkanlığından aradılar. Benim Adana'nın sorunları ile ilgili görüşlerime başvurdular. 3 bakanla birlikte Rıfat Hisarcıklıoğlu'da Adana'ya gelip Adana sorunlarını yerinde tespit edip çözüm arayacaklarmış. Beni arayan danışmana özellikle şunu söyledim; Adanalı sorunlarını anlatmayı beceremez! Bırakın sorunlarını anlatmayı, yaptıkları rutin işleri bile abartılı bir şekilde anlatmayı marifet sanır. Kentteki en iyi birkaç tesisi gezdirerek, gelen konukların hayran olmalarını hedefler. Hal böyle olunca; bakanlar, genel müdürler, STK başkanları, her şeyin yolunda olduğunu düşünerek Menderes Bulvarı'nda, yedikleri abartılı metrelik Kebap sonrasında danışmanlara ve korumalara verilen yöresel hediyelerle birlikte Ankara'nın yolunu tutarlar ve raporlarında, görüşlerinde, eylemlerinde Adana için " hiçbir şeye ihtiyaçları yok" notunu düşerler. Ondan sonra da Adana'lı söylenip durur; Bizim Karataş-Mersin sahil yolu ne oldu? Bizim Havaalanı ne oldu?Bizim stad ne zaman bitecek? Sarıçam'ın altyapısı ne zaman başlayacak? yılan hikayesine dönen metro ne zaman üniversiteye uzanacak?

Söylenir de söylenir!

Keşke şunu bilselerdi, söylenenler değil, söyleyenler kazanıyor!

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun danışmanına, havaalanına indikten sonra,kapıdan çıkarken sola değil sağa dönmelerini önerdim. Meydan, Ova, Uçak, Dağlıoğlu, Hürriyet, Anadolu, 19 Mayıs mahallelerini gezmelerini salık verdim. Ancak bu şekilde Adana'yı "gerçekten" anlayabilirlerdi .Sizce bunu yapmış olabilirler mi ? Bence yapmadılar. şaşalı karşılama ile VIP önünde uzayan araçlar, 5 Yıldızlı otellerde parlak sunumlar, Kent'in en gelişmiş 2 fabrikasının gezilmesi, dilberler sekisi ve Adnan Menderes'te tur atıldıktan sonra, abartılı bir Kebap seramonisi yapılır. Öğleden sonra, il bürokratları ve STK başkanlarının gurur dolu sunumları ve akşam dönüş yolunda gayet tatmin olmuş, görevini yapmış üst bürokrat ve politikacıların vicdan huzuru ile Ankara'ya dönüşü.

 

Evet, Adana'nın ihtiyaçları yine kaldı başka bir bahara!

 

Eğri oturup doğru konuşalım, ağlamayana meme yok! Sorunlarını verileriyle ortaya koymadan, ağa tarzıyla övünmeler ve güçsüz temsiller, bu kentin çevredeki kentlerin gelişimlerini sadece üzülerek izletti bize. Çok değil, kısa bir süre önce üretim ve ihracatı bizim üçte birimiz olan Gaziantep, şimdi ihracatta bizi dörde katladı neredeyse! Kebapla, festivâlle, adliye vakaları ve çoğu geçmişte kalan meşhur artistlerle övünmeyi bırakıp, artık önümüze bakmanın zamanı gelmedi mi Adanalı?

 

Bize gerekli olan; Tarım ve sanayi teşvikleri, yatırımı teşvik eden küçük-büyük sanayi bölgeleri, tarıma dayalı OSB'ler, açılacak sahil yolları ve tesisler ile turizm, kent trafiğini rahatlatacak yeni bulvarlar...Yeni valimize hoşgeldin diyorum .İnşaallah gecikmeden bu sorunlara vakıf olur ve hepsi için çaba gösterir.Kendisitle yapılan telefon röportajından anladığım kadarıyla şehrimize gelmeden, iyice araştırmış.Bu iyi bir başlangıç,sıra icraatta..Çok şey mi istiyorum?

Bu yazı toplam 18293 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Ethem Goksu / 23 Haziran 2020 Salı 19:23
yazılarınız için teşekkür ederim hocam sizin gibi tarafsız yazan bulmak gerçekten zorlaştı adana için bir şanssınız siz inşallah kıymet bilirler bu vesileyle bende çok örnek alıp aynı zamanda ilgimi çeken bişey paylaşmak isterim muhtemelen geçmişte duymuşsunuzdur sağlıkla kalın saygılar

Günlerden bir gün...
Kurbağaların yarışı varmış. Hedef, çok yüksek bir kulenin tepesine çıkmakmış. Bir sürü kurbağa da arkadaşlarını seyretmek için toplanmış. Ve yarış başlamış. Gerçekte seyirciler arasından hiçbiri yarışmacıların kulenin tepesine çıkabileceğine inanmıyormuş. Sadece şu sesler duyulabiliyormuş :
\"Zavallılar!
Hiçbir zaman başaramayacaklar!\"
Yarışmaya başlayan kurbağalar kulenin tepesine ulaşamayınca teker teker yarışı bırakmaya başlamışlar.
İçlerinden sadece bir tanesi inatla ve yılmadan kuleye tırmanmaya çalışıyormuş.
Seyirciler bağırıyorlarmış: \"...Zavallılar! Hiçbir zaman başaramayacaklar!.
Sonunda, bir tanesi hariç, diğer kurbağaların hepsinin ümitleri kırılmış ve yarışı bırakmışlar. Ama kalan son kurbağa büyük bir gayret ile mücadele ederek kulenin tepesine çıkmayı başarmış. Diğerleri hayret içinde bu işi nasıl başardığını öğrenmek istemişler. Bir kurbağa ona yaklaşmış ve;
\"Bu işi nasıl başardın ? \"
diye sormuş.Kurbağadan cevap gelmeyince farkına varmışlar ki....
Kuleye çıkan kurbağa sağırmış!
Bu sebeple;
\"Olumsuz düşünen insanları duymayın...
Onlar kalbinizdeki ümitleri çalar !\"
Selam ve muhabbetler.
100 %
Beğendim
Beğenmedim
Gülsüm Durmuş Avcı / 19 Haziran 2020 Cuma 15:59
Merhaba değerli hocam. Çok yerinde tespitleriniz olmuş. Birbirine kenetlenmiş siyasi düşüncelerini bir kenara bırakıp Adana için iyi projeler yapıp hayata geçirecek gerçek Adanalılara ihtiyaç var. Adana karışık bir şehir. Türk yerlisi var arabı var yıllar önce gelmiş kürdü var. Bunlar biraraya gelip kenetlenmeli önce. Hemşehrilik ön plana çıkmalı tek ses olmalı. Onca vekili var bakanı var. Bir üst akıl oluşturmalı. Herkes elini taşın altına koymalı. Büyük şehirlere yerleşmiş Adanalılarıda ortak çalışmalara davet etmeli. Gaziantep'te bu başarılıyor. Şehrin yönetimi yerlisinin elinde. Vekilleri toplu halde giderler birşey isterken. Dış dünyayı takip ederler. Girişimcilik ruhu üst seviyededir. Avrupa birliği hibe proğramından yardım alarak birçok mahhalle yenilendi. O kadar çok müze yapıldıki. Mesela oyucak müzesi mutfak müzesi zeugma müzesi vs. Azmetmek çok önemli. Hayatımın 39 yılı Antepte geçti. Adana'ya geldiğimde üzülüyorum. Arkadaşlar birbiriyle çelişkili. Küs muhalefet. Çok şey yapılabilir. 10 yıl TBB Meclis üyeliği bir dönem tarihi kentler birliği meclis üyeliği yaptım. 10 yılda Gaziantep büyük şehir meclis üyeliği yaptım. Küçük ilçelerin bile geliştiğine değiştiğine şahit oldum. Lakin ne yazıkki yazdığınız gibi Adana sorunlarıyla başbaşa... Selam ve dualarımla...
100 %
Beğendim
Beğenmedim
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber