Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Vedat Kahyalar
Vedat Kahyalar
Hiçbiriniz Beni Doğru Anlamadınız

Din ile ahlâk arasındaki korelasyonda;" İyi bir ahlâk sahibi olmadan iyi bir Müslüman olunmaz"  ilkesi esastır.

Peygamberimizin, dinde kendini tanımlamasında,

'Ben, ancak güzel ahlâkı tamamlamak için gönderildim.'

vurgusu dinin taşıyıcı kolonudur.
Kuran peygamberin güzel ahlakına önemle vurgu yapar.

 

Birileri çıkmış; hırsızlık yapıldı,yolsuzluk yapıldı,kumpas ile devlet soyuldu,fahişeler baş üzerinde taşındı,uyuşturucu ticareti yapıldı,islamın yere çalınmayan değeri kalmadı diyor....

 

Muhteris taraftar; takım tutar gibi tercihini karnından yana yapıyor.
Zerre kadar etkilenmiyor.

 

Dünyasını,Allah'a,Onun Rasulune,Kur-an ına,cennetine tercih ediyor.Bu tercih kendisini,ailesini bir süre iyiymiş gibi yaşatıyor ancak millete yaşattığı yanlışı göremiyor.Ahirette ödeyeceği bedeli hiç düşünmüyor.

 

" Başınıza gelen her musibet kendi yapıp ettikleriniz yüzündendir.
Şûra 30 "

 

Oy vermek farz değil, iman edip,salih ameller ve temiz ibadetler farzdır.
Bu  farzların ne olduğunu umursuyanlar yeniden zahmet edip bir araştırıversinler.Kulluk bilinci,islam bilinci yerini ucuz,günübirlik siyasi parti,ittifak vs seviyelerine düşürmemeliydi.

 

Türkiye karanlık bir dehlizden geçiyor.11 il,yüzlerce yerleşim bölgesi ; deprem,sel,fırtınayla perişan durumdayken seçim yarenlikleri,algı operasyonları,mezhep ve etnik söylemler mide bulandırdı.Yüzlerce trilyonluk kaynak depremzede yerine seçimler için harcanıyor.


Milyonlarca insan şehirlerini terketmiş,üniversite ve diğer eğitim kurumlarında okuyanların durumu belirsizken, yüzbinlerce işyeri kapalıyken,milyonlarca insan çadır,konteyner veya sera altında yaşarken bunları hafife alan tavırlar elbette unutulmayacak kadar derin yaralar,izler bırakacak.

 

Bir gösteride,uzman bir hristiyan teolog birine bir soru sorulmuştu , " Şu anda Allah bir mesaj gönderse ne derdi"  diye?

 

Hiçbiriniz beni doğru anlamadınız...!


 
Ben bu cevabın etkisinden yıllardır kurtulamadım.Bütün semavi din mensupları; vahşi emperyalizm ve kapitalizmin etkisine öyle bir girmişler ki...Gerçekten doğru ve dörtbaşı mamur bir aydınlanmayı göremedi dünya.Ne diğer dinlerin hakim olduğu coğrafyalarda ne de islam coğrafyalarında...
Ya zenginlik,kalkınma kutsandı, ya da yanlış inanış biçimleri.Ya büyük zenginlik ya da cehalet,fakirlik ve sömürü. Ortak olan şey " adalet ve merhamet " hep eksik kaldı.

 

Dilerim ki bu seçimler ülkemiz için yeni umutların yeşerdiği günlerin başlangıcı olabilir. Dilerim hep büyük umutlarla beklediğimiz tünelin sonundaki ışığa kavuşabiliriz.

Bu yazı toplam 842 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber