Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Vedat KAHYALAR
Vedat KAHYALAR
Emine Akçay’ın Ankara’ya Mesajı

Haftalardır Adana"nın geleceği için düşünce ve projelerimi paylaşmaya çalışıyorum. Karataş"a liman yapılsın, demiryolu yapılsın, turizme açılsın dedim vatandaş çok büyük ilgi gösterdi bu yazım rekor derecede okundu. Sadece yazı yazdığım sitede değil bir çok sitede alıntı şeklinde yayınlanırken ulusal bir gazetemizin ekinde de yayınlandı. Beni bir çok kişide telefonla aradı, takdirlerini bildirdi.

 Açılışı kangren olan Ceyhan Organize sanayi bölgesi ile ilgili çözüm önerimi yazdım yine çok ilgi gördü. Tarımsal OSB ile ilgili, Metal sanayi sitemizin OSB olabilmesi ile ilgili, Yerli otomobilin Adana"da üretilmesi gerektiğiyle ilgili, Enerji ile ilgi yazılarım yine çok ilgi gördü. Gördü görmesine ama ilgilenenler hep iyi niyetli elinden bir şey gelmeyen insanlardı. Adana"nın geleceği ile ilgili bu projeler için bu projeleri hayata geçirebilecek insanlardan hiç haber gelmedi maalesef…

Ben bu projeleri niçin yazdım, neden insanların çok itibar ettiği yazıları değil gerçekleştiğinde yüzbinleri iş sahibi yapacak projeleri yazdım, yazıyorum ?

1- Açlık ve sefaletten intihar eden Emine Akçay"lar için.

2- Göç ve çaresizlikten Adana"ya sığınmış yüz binlerce mağdur vatandaşlarımızın geleceği için

3- Bir zamanlar çok önemli sanayi tesisleri ve üretim kabiliyeti olan Adana"nın bu gücünü kaybettiği için

4- Financial Times tarafından Avrupa"nın en cazip yatırım yapılabilecek birkaç şehirden biri olarak seçilen ancak kendi yöneticileri tarafından böyle algılanmayan bir kentin çığlığını haykırmak için

5- Ankara"nın loş mekanlarında Adana"yı hafife alan ve gereken önemi vermeyenleri ikaz için

6- Bu kentin çok önemli sanayi,tarım,turizm ve ticaret potansiyeline inandığım için…

Liste çok uzayabilir ama gerek yok Adana"da yaşayan bu kenti seven herkes beni kolaylıkla anlar.

Aslında Emine Akçay"ın intiharı bu kente atılmış büyük bir tokattır. Herkesin yüzünde patlayan bu tokat hepimizin yüzünü kızarttı mı acaba ? Bu intiharın sorumlusu vatandaşıyla, bürokratıyla, siyasi partisiyle, sivil toplum örgütleriyle hepimiziz. Ankara şunu iyi bilsin artık Adana zenginlik ve ağalığın değil işsizliğin, yoksulluğun, çaresizliğin, sahipsizliğin kentidir.

Bu yazı toplam 8662 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber