Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Vedat KAHYALAR
Vedat KAHYALAR
Kanser Çok Yakınımızda !

Yıllar önce eczacı olan bir yakınım kanser ilaçlarındaki satış oranının hızla yükseldiğini ve çok tehlikeli boyutlara ulaştığını söylemişti.Devletin bu duruma yol açan sebebleri araştırıp halkını koruması için sıkı önlemler alması gerektiğini konuşmuştuk.Ancak görüyorum ki bu mücadele yeterince yapılamıyor ve kanser vakaları katlanarak artıyor.

Kansere yol açan bir çok tehlikeli madde açık açık marketlerde ,web"de satılıyor,satılmakla kalmayıp bütün bir ülkeyi aptal yerine koyarak televizyon,SMS,mail,bill board,gazete vs yoluyla reklamları yapılıyor.

Kansere yol açan başlıca nedenlere bakarsak ilk etapta genetik özellilerin dışında aşağıda saydıklarım akla geliyor:

BAL:

Maliyeti 2 TL lik mısır şurubu (nişasta bazlı sıvı şeker)25 TL den bal diye satılıyor.Adamların gözünü hırs bürümüş televizyon kanallarını işgal etmişler fırsat geçmeden,yüce devletimizin yüce bürokratları uyanmadan satabildikleri kadar satmaya çalışıyorlar.Önce 4 kilo 100 TL,Sonra 5 kg  100TL,en sonunda halkın uyanacağından korkunca  10 kg 130 Tl hemde yanında hediyesiyle birlikte avaz avaz satıyorlar.

Bu balı alıp çocuğuna yedirenlerin yanında aşağıda anlatacağım bitkisel ilaç vurguncularının otlarını bu balla karıştırıp kanserden kaçmak için daha katmerli kanser olanları da unutmamalı.

BİTKİSEL İLAÇ:

Son zamanlarda denetlenmeyen,isteyenin istediği gibi reklamını yapıp pazarladığı ikinci büyük Pazar bu Pazar.Bitkisel ilaç pazarlamak için onlarca televizyon kanalı açıldı.Sırf bu tatlı kar yüzünden yüzlerce insan telef oldu.Zayıflamak uğruna ölenlerin sayısı belli değil.Aynı formülden iki sözde bitkisel ilaç (PANAX)birinde tanesi 119 TL diğerinde ikisi 99 Tl"ye satılıyor,yanında çay bedava üstelik.Üşenmedim iki firmayı da aradım müşteri gibi ""neden bu fiyat farkı diye ""Aman allahım cerahat akıttılar birbirlerine.Hele bir cümle söylediler ki tarihe geçer.aynen aktarıyorum.

""O tu doldurmuşlar ilaç diye satıyorlar,hiçbir faydası olmaz,sakın almayın onlardan.." ""Bir diğeri de onlar için benzer suçlamalar yaptı.

Yukarıda bahsettiğim iki alanda dönen rant milyar dolarlar boyutuna geldi !!!İnşallah fark edilir.

KOLALI İÇECEKLER,GAZOZLAR

İçerisindeki şekerin tamamı mısır şurubu olan bu kolalar,gazozlar bizi yavaş yavaş kansere götürüyor.

MEYVE SULARI:

Doğal olmayan paketli meyve suları zararlı kimyasallar içerdiğinden kullanılmamalı.Dört mevsim taze meyvesi olan ülkemizde bu zor olmamalı.

KONSERVELER,HAZIR ÇORBALAR

Dayanıklı olmaları için kimyasal katkı içerdikleri açıkça belli olan bu ürünler için dikkatli olunmalı.

SUCUK,TURŞU VB

Tuzlanarak saklanan gıdaların kansere yol açtığı artık uzmanlarca dillendirilen  bir gerçek.

SİGARA VE İÇKİ

Kansere yol açtığı artık şüphesiz olan iki insanlık düşmanı.

RADYASYON

Televizyon,bilgisayar,cep telefonu vs teknolojik cihazların aşırı kullanımının kansere yol açtığını unutmamalı.

STRES

Evde,işte,trafıkte,ilişkilerde yaşanan stres.İşsizlik,geçim sıkıntısı.

AŞIRI YEMEK

Aşırı ve özensiz yenen yemek,ateşte pişen ve kömürle yüzyüze gelen et,ciğer .Hayvansal ve bitkisel yağ tüketiminin artması.Obezite,şeker,tansiyon,kalp hastalıklarının artması.

Yukarıda saydığım ve hepsi bizim tercihimiz olan,karar verilmesi durumunda düzeltilmesi mümkün olan hareketlerimiz ve alışkanlıklarımız devam ettiği sürece …

KANSER ARTMAYA DEVAM EDECEKTİR…

Bu yazı toplam 6112 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber