Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Vedat Kahyalar
Vedat Kahyalar
Suriye İle Resmen Görüşmek İçin Ne Bekleniyor
Nietzsche: 'Bir kere yanlış trene bindiyseniz, koridordan ters tarafa koşmanızın hiçbir yararı olmaz.'
Yani, stratejide yaptığınız hata, taktikle düzeltilmez...
 
Suriye politikasında yaptığımız tarihi hatanın bedelini uzun yıllar ödeyeceğiz.Amerika gibi son yüzyılın en büyük engerek yılanı ile aynı çuvala girip iyi bir sonuç almayı umud etmek nasıl bir aklın ürünüdür anlamak güç.
 
Koskoca bir ülkenin tarumar edilmesini izledik acı acı.Milyona yakın ölüm gercrklesti.Neredeyse ülke nüfusunun yarısı başka ülkelerde muhtaç,hakaret ve aşağılama  ile yaşıyor...En kötü işlerde, ağır şartlarda çalışıyor.Genç kızlarının bir kısmı yaşlı adamların hayallerine meze edilmiş...Tuzu kuru ,faşist zihniyetli çok bilmişler bu mağdur ve kırgın insanları ezdikçe eziyor.
 
Aslında çözüm çok açık.Yanlıştan dönmek büyük erdemdir.
 
Suriye ile resmi görüşmeler başlatılıp, Suriye'de çıkarılan genel af kapsamında bu insanların onurlu geri dönüşünün sağlanması.
 
Suriye hükümetiyle anlaşarak bozulan etnik yapının tekrar onarılması ve Amerika'nın bölgeye bırakmak istediği -aslında İsrail'e destek amaçlı- kangren,terör devleti pyd' nin kontrol altına alınabilmesi ve dağıtılabilmesi sağlanmalıdır.
 
Başından beri bu kirli savaşın sebebi neydi ?
 
Amerika ve İsrail'in ortak olarak başlattığı savaşın amacı , İsrail'in bölgede güvenliğinin sağlamlaştırılması ve yüzyıllardır rüyasını gördükleri arzı mevud hayalini gerçekleştirme hamleleriydi. Bunun için yüzbinlerin öldürülmesi,milyonların savrulması, fakirlik,göç,sömürü,haksızlığın maksimum hali bu emperyal katiller için zerre kadar önemli değildi.Varsa yoksa hedeflerine ulaşmaktı tüm çabaları.
 
Ya biz? 
Biz neden bu rezil senaryoya dahil olduk ? 
 
Gelecek nesillere cevabının verilmesinin zorlanacağı en önemli soru bu .
 
10 yıl geçti.
Ne kazandık? 
Neler kaybettik ?
 
Insaf sahibi herkes biliyor ki kayıplarımız daha büyük.Şehidlerimizin değeri asla hiçbir şeyle ölçülemez. Ailelerinin acısının bir sınırı var mıdır?  Rabbim rahmet eylesin hepsine.
 
Kayıplarımızın ekonomik boyutu sadece gelen sığınmacılara harcanan para ile sınırlı mi sanıyorsunuz?Harcandığı söylenen paranın misli askeri amaçlarla harcandı.
 
Umarım bir gün bu maliyetler de hesaplanır.
 
Ortaya çıkan en kesin gerçek ise,batılı dostlarımızın(AB) ve stratejik ortağımızın(NATO-AMERİKA) fiyaskodan ibaret oldukları ve bizi ve tüm müslüman halkları yapa yalnız bıraktıklarıydı.
 
Ak Parti hükümeti bu sorunu makul bir yola koymak zorundadır.Insanlarımızın ekseriyeti bu düzensiz göçlerden şikayetçidir.Ekonomik sıkıntıların, işsizliğin can yakıcı boyutlara ulaştığı günlerde bu politikaların sonucu açık  açık seçim kaybetme politikasıdır.
 
Suriye politikası tüm yönleriyle tartışılıp en doğru yolun bulunması aslında çok önemli beka meselelerimizden biridir.
 
Halkın ferasetini görebilmek, hissedebilmek gerekir.
Bu yazı toplam 950 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber