Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Nalan KUZU
Nalan KUZU
Kabinede 1 GÜZELLİK!

          Özeleştiri ve kararlılık; oyların düştüğü yada belediye başkanlığı koltuğunun devredildiği şehirlerde küçük hortumlar çıkararak ilk savrulmaları yaşattı. Sayın Başbakan Van, Ordu, Mersin, Eskişehir ve Antalya'da yenilgilerin faturalarını mevcut bakanlarına küçük bir koltuk iadesi, koltuğa talip olanlara büyük bir gözdağı, halkımıza da malum 'farkındalık' mesajı olarak verdi. Yalnız bir istisna: Bülent Arınç. Manisalı olduğu halde bakanlığı onanarak gelecek döneme geçiş üstünlüğü olarak terfi etti!

        Sayın Başbakan sınırlı başarısızlıkların kenti Adana'yada toplumsal mesajını; kulisleri aylardır 'bakan' olacak diye meşgul eden Ömer Çelik'e kırmızı kart gösterek verdi. Kürşat Tüzmen ise komşuda, Akdeniz'in serinletici etkisinin bile söndüremediği CHP ateşinin kurbanı oldu. Yerel seçimlerde kaybedilmiş oyların faturası önce kabineye yansıdı, sonrada teşkilatlara yansıyacak. Büyük hortum göründü, geliyor!

        Siyaseti güzel kılan, ihtimallerdir. Bir Güzellik'te bakanlığını ,şaşırarak,ev taşırken, koliler arasında öğrendi.Sayın Nimet Çubukçu Türkiye Cumhuriyeti tarihinin ilk kadın Milli Eğitim Bakanı oldu.Erkek hegemonyası taşıyan birkaç yazar 'sadece görüntüsüyle çağdaşlık portresi çizdiği' yorumları altında ezmeye çalıştıkları Çubukçu'ya bu görevin verilmesini 'tecrübesiz tıfıl çobana sürüyü emanet etmek' olarak görürken; kanaatim odur ki: küçük hesapların peşinde koşulan iktidar savaşında 1 Güzellik yeni açılımlar için dikkate alınması gereken 1 ihtimaldir.

Güzellikler ve ihtimaller çoğalsın!



Bu yazı toplam 21287 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber