Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Nalan KUZU
Nalan KUZU
AĞLAMAK İSTİYORUM
Nur Serter'in ikna odaları ve türban İDDİANAMEm

İDDİANAME

Sayın  : Nalan Kuzu

 

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 07/09/1998 tarih ve 19922 sayılı yazısı Üniversitemiz Rektörlüğünün 22/09/1998 tarih ve 767-5833sayılı yazıda Üniversitelerde Kılık-Kıyafet hususunda yeni bir düzenleme getirilmiştir.Söz konusu yazı öğrencilere ilan edilmişti.Söz konusu yazıya riayet etmediğiniz ve derslere başörtülü olarak devam ettiğiniz tespit edilmişti.Üniversitemiz Disiplin Kurulu tarafından bu konuda KINAMA cezası ile cezalandırılmıştınız.Güz yarıyılı arasınavlarında da yine başörtülü olarak sınavlara girdiğiniz ve aynı suçu işlemeye devam ettiğiniz, müdürlüğümüze verilen dilekçelerden anlaşılmaktadır.Konuya ilişkin savunmanız için 04/12/1998 tarihinde saat 15,30 da okulumuzun 104 nolu salonunda hazır bulunmanız gerekmektedir.Hazır bulunmadığınız takdirde savunma hakkınızdan vazgeçtiğiniz ve mevcut bilgilere göre hakkınızda gerekli işlemin yapılacağının bilinmesini rica ederim.

 

Yukarıda yazdığı gibi yıl 98' uzak bir şehirde hayatı algılamaya çalıştığım,yarım zamanlarım.Çağdaşlık,gericilik,yobazlık,modernlik,örümcek kafalılık,bağnazlık ifadelerinin vurdukça etrafa tozan bir un çuvalı gibi ordan oraya serpiştirildiği,yarım zamanlarım.

 

Prof.Dr.Nur Serter'in ikna odalarına uğramışlıklarım ve ellerim titreyerek 'düzene, sisteme,sosyal yaşama herhangi bir başkaldırım olmadan,hiçbir örgüt bağlantım olmadan,  siyasal akım temsilcisi hiç olmadan (aile ve moda deyimle mahalle baskısından uzak) kendi tercihim olan örtünme,başörtülü okula girme hakkımın devam etmesi için savunma imzalamışlıklarım olan yarım zamanlarım.

 

'Benim doğrumdan başka doğru olamaz' tarzı bakışlar ve ses tonuyla,sizi 'doğuştan öteki olmuşsun'psikolojisine sokmaya çalışan Prof. Dr. bir hemcinsinizin karşısında, kızı yaşında bir öğrencisi olarak,yarım zamanlarım.

 

Paradigmalarında kaybolmuş,sert yüz ifadesiyle,'başörtüsünün sadece evde oturabilecek kızlar için ideal bir takıntı olabileceğini'makam,koltuk ve parayla birlikte gelen iş özgürlüğünün tırnak içinde 1 metre bez parçasının çok üstünde olduğunu anlatan o sahte yüz ifadesiyle karşı karşıya olduğum yarım zamanlarım.

 

Özgürlük denilenin sınırının,alt limitinin ve üst limitinin,kendini demokrasi savunucusu olarak deklare edenlerin tekelinde olduğunu öğrendiğim yarım zamanlarım.

 

Önce sözle uyarı,sonra kınama,sonra yazılı iddianamelere verilen savunma dilekçeleri, 1 gün, 1 hafta, 1 ay nihayet bir dönem uzaklaştırılmalar...Anlamaya çalışmak için var gücümle mücadele ettiğim ancak  bir türlü anlayamadığım 'buraya kadar' mesajları ve yarım zamanlarım...

 

Yıl 2001,ne zaman bitecek,bitmeyecek mi denilen,kendini tamamlamaya çalışırken,yorulmaya başlanılan oysa daha bitmedi 2,perde daha vahim dedirten  kamusal alan doktrinleri...

 

 Hergün :'bugün acaba bizi okula alırlar mı?

 Hangi dersten kaç gün devamsızlık yapsam?

Okuldan atılırsam acaba ne yaparım?

Ve bir dolu soruyla,buğulu gözlerle, umudu katık edip geceye,uykusuz,zor zamanlarım!

 

Yıl 2009

Şehir farklı,mekanlar farklı,insanlar farklı,senaryolar farklı,ancak roller aynı...Kamusal alan,öteki,yasak,kural,yerin dışarısı zihniyet paralellikleri..

 

Başörtülü varolma mücadelesi,sağır sultanın bile duyduğu,duyması gerekenlerinse hala kulaklarını tıkadığı, sonunu söylerken boğazımın düğümlendiği, yanık içli bir türkü..Ötesi yok!

 

Editörden : Yukardaki yazı bu haber sitesinde yayınlanalı 4 yıl olmuş...ve yıllar, birbiri ardısıra acıta acıta geçen yıllar...

 

46 yıldır süren, sadece yaşayanların tam manasıyla anlayabileceği yasak biter! 30 Eylül 2013 

 

Sadece yaşayanların anlayabileceği, kanaya kanaya bir türlü kabuk tutturulamayan yara iyileşti mi?

 

'başörtüye özgürlük' bu kadar zaman sonra, bu kadar mücadeleden sonra ve bu kadar üzüntüden sonra 'gerçekten mi?' 'hakikaten mi?'

 

Ağlamak istiyorum, gözyaşlarım geçmişte yaşananları siler mi?

Bu yazı toplam 31805 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Palmiye yayınları / 29 Kasım 2013 Cuma 12:32
Palmiye yayınları olarak gazeteci, yazar, şair arkadaşlarımıza bir imkan sunuyoruz. Destekli yayıncılık kapsamında yazılarınızı kitaba dönüştürebiliriz. Siz yazın biz basalım yayınlayalım. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi için lütfen iletişime geçiniz.
İletişim bilgilerimiz:
[email protected]
https://www.facebook.com/palmiyeyayinlari
Tel: 0555 2915061-0539 3602045
100 %
Beğendim
Beğenmedim
cezmi yurtsever / 23 Kasım 2013 Cumartesi 10:48
çalışmalarınız ve haber sitesini sürekli yenilemenizden dolayı kutluyorum.
100 %
Beğendim
Beğenmedim
ELİF SARI / 07 Ekim 2013 Pazartesi 18:38
Yarım zamanlar , yarım hayatlar..korkarim hiç bir zaman bütün olamayacaklar..
100 %
Beğendim
Beğenmedim
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber