Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Nalan KUZU
Nalan KUZU
1 NİSAN’IN ŞAKALAYAMADIKLARI

Çocukluk günlerimden kalma 1 Nisan şakaları listesi vardır hafızamda! Şakaların dozu ve bıraktığı etki günlerce konuşulurdu; itiraf etmeliyim ki bende birkaç kez hatırı sayılır yıllarca hatırlanacak şakaların başkahramanıydım…

Bu sabah tarihçi arkadaşım Aslı Kahraman"dan gelen bir maille irkildim. Üzerine konuşunca da, beklide birçok insanın haberi olan ancak bizim henüz fark ettiğimiz bir gerçeği paylaşma gereği hissettim.

Bakın 1 Nisan şakasının geçmişi nerelere dayanıyormuş:

15. yüzyılın sonlarında, Haçlı ordusu Endülüs Müslümanlarının son kalesini kuşatır. Uzun süren bir kuşatma olmasına rağmen, kış aylarının da etkisiyle, kale korunabilmektedir. Durumun zorluğunu anlayan Haçlı ordusunun komutanı değişik taktikler düşünmektedir.


En sonunda 31 Mart gecesi Kalenin önüne giderek bir elinde Kur'an bir elinde İncil 'Şu iki kitap üzerine yemin ederim ki, teslim olursanız bu akşam size bir şey yapmayacağım' der. Gerekli görüşmelerden sonra canlarının kurtarılması karşılığında Müslümanlar kaleyi teslim ederler.
 
Ertesi sabah, yani 1 Nisan sabahı, Haçlı ordusu komutanı bütün Müslümanların öldürülmesi için emir verir. Bunun üzerine Müslümanlar 'Yemin etmiştiniz, bize söz vermiştiniz' dediklerinde Haçlı ordusu komutanı 'Benim sözüm size dün akşam içindi, bugün için size bir sözüm yoktur' diye cevap verir ve BÜTÜN MÜSLÜMANLAR ORADA ŞEHİT EDİLİR.


İşte o gün bugündür 1 Nisan Hıristiyanlar arasında 'Hile Günü' olarak kutlanmaktadır.

Bir Hıristiyan geleneğinin bu kadar hayatımıza girmesi ve körü körüne eğlenmek için çocukluk günlerimize kadar sirayet etmesi beni çok üzdü.

1 Nisan"ın "şakalaşamadıklarından" olmanızı dilerim.

Bu yazı toplam 21191 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
meliha-gülhan / 01 Nisan 2010 Perşembe 20:02
bilmediğimiz acı şakanın gerçek hikayesi isana kalemine teşekkürler.kozan
100 %
Beğendim
Beğenmedim
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber