Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Nalan KUZU
Nalan KUZU
Kurtuluşa Giden Yol

Rahmet ikliminin sağanağı, mübarek 3 ayların başlangıcı, Regaib kandiline erişebildik yine! Ömrümüz yetecek mi, bir sonraki yıl, hala sağlıklı bir şekilde yaşayıp bu günleri görebilecek miyiz? bunu bilmiyoruz...Bugüne kavuşturan Rabbimize sonsuz hamd-ü senalar olsun.

 

Tutkularına, bağımlılıklarına, hırsına ve dünyalık bitmek tükenmek bilmeyen arzularına esir çağımız insanına, ne isterse Rabbinden istemesi gerekliliğini hatırlatan Regaib 'çokça rağbet edilen, nefis, kıymetli, değerli, ihsan' manalarına gelen Regaibe kelimesinin çoğuludur.Rabbimizin lütuflarının sağnak sağnak yağdığı bu gecede payımıza düşeni çoğaltmak için dualarımızı aracı kılmalıyız.Duaların çevrilmeyeceği özel gecelerden olan bu gecede önce Sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed (s.a.v) in duasını hatırlayalım 'Allahım Recep ve Şaban ayını bizim için mübarek kıl ve bizi Ramazan ayına kavuştur.'Amin.

 

Geceyi dua ve ibadetle geçirmenin yanı sıra kendimizi sorgulamamız, eksiklerimizi, yanlışlarımızı, kusurlu yanlarımızı özeleştiri yaparak ayıklamamız menfaatimize olacaktır.

 

Bu kaçıncı kandil!

 

Yürek yanıklarını, gözyaşı damlalarıyla tamir etmeye çalıştığımız...

 

Sonrasında yine nefis,yine şeytan, yine yanlışlar,hatalar ve zaaflarımız...

 

Sinelerimize oturan ağırlıklardan kurtulmak, af dilemek, huzurlu, sağlıklı ve mutlu olmak, iman ehli olabilmek, manevi iklimlere kucak açabilecek bir gönül huzuruna erişebilmek için kaç fırsatımız daha var bunu bilebilmek mümkün bile değil; öyleyse fırsat varken kaçırmayalım.

 

Dünya'ya ve tüm müslümanlara barış, özgürlük, ülkemize birlik beraberlik ve kardeşlik, yaralı ve mahsun gönüllere af ve mağfiret diliyoruz.Dualarımız kabul olan dualardan olsun.Kandilimiz mübarek olsun.

Bu yazı toplam 20765 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber