Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Nalan KUZU
Nalan KUZU
Kapatılmalı mı? Kapatılmamalı mı?

 Gelişmiş demokrasilerde parti kapatılamazMIŞ? Türkiye"de parti kapatıldı.Türkiye"de acaba demokrasi yok mu?

     Çoğulcu bir sistemle birçok partinin varolduğu, seçme ve seçilme özgürlüklerinin kullanıldığı bir rejimle dünya üzerinde "demokrasi uygulayıcısı " bir ülkede yaşıyor olabilmek ne güzel!

     Demokrasi dışı bir rejimle yönetilen, tek partiyle varolan bir devlette yaşamayı hayal bile etmek güç.

     Gündem üzere, DTP kapatılmış, acaba kapatılmamalı mıymış?

      Demokrasi sorunu haline getirilen kapatma, sakın "şiddet ve terör" sözcüsü haline gelen bir örgütlenmenin, soluğunu kesmek üzere yapılması gereken en önemli hamle olmasın!

     Hangi demokrasiden bahsediyoruz! Böyle bir oluşumu ve örgütü hangi demokrasi, hangi siyaset kabul eder? "Bizi dağdan çağırıyorlar" diye, mikrofon elinde bağıranlar, tehditkar  tavırlarını artık bundan sonra sürdüremeyecekler.En azından artık bundan sonra, haber bültenlerindeki miting görüntüleriyle her akşam evimizin baş köşesinde olamayacaklar.

     DTP kimlikli milletvekilleri, ısrarla mahkemelere çıkmayacaklarını beyan ederek, bu sonuca varmayı gayet rahat,  sakin sakin sanki beklediler. Kapatılmıştır, kararından sonrada yandaşlarıyla sokaklarda provakatif eylemlere geçtiler.  Bu ülke bu senaryoları yıllardır yaşıyor… Zaten sonun başlangıcı İmralı"daki bölücübaşına  "Sayın" diye hitap etme cüretini gösterenlerle belli olmuştu. Yasadışı, kanla gölgelenmiş  siyasetini  "demokrasi bekçisi"  gibi göstermeye çalışanlar ASLA Türkiye siyasetinin asli bir unsuru olamayacaklardır. Ayrıca beklenen ve hakedilmiş bir kapatmanın demokrasi adına bir eksiklik değil,  beklenen günün gelmesi  adına  öngörülenin gerçekleşmesi olarak görüyorum.

Bu yazı toplam 18027 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber