Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Nalan KUZU
Nalan KUZU
GEÇİN BUNLARI BEYLER / Milliyetçilik ne demektir?

Gün geçmiyor ki yeni bir şehit haberi almadan… Yürekler yanıyor, analar ağlıyor, bayraklarla donanıyor her yer, birileri açıklama yapıyor, üzüntüler dile getiriliyor ve canlar toprağa veriliyor.

Metin Can, Uzman Çavuş olarak giydiği üniforma ile toprağa düştü, baba ocağına da kocaman bir ateş!

Kozan benim memleketim. Bu sitedeki köşemde nereli olduğumu dile getirmemiştim, sanırım sırası gelmiş. Şehit haberi gelir gelmez aynı toprakların çocukları olarak bir kat daha üzüldük, etkilendik, hüzünlendik! En fazla dualar ettik, geride kalanlara sabır, Şehitlik makamı yakıştırdığımız askerimize şahadet ve şefaat, yüz binlerce askerimize can sağlığı duası…

Hoşkadem camii önündeki cenaze merasiminde Kürşad Tüzmen"i yuhalayarak ve hükümet aleyhinde slogan atarak, Tüzmen"in aracını tekmeyeleyenleri esefle kınıyorum. Türk bayrağını  açıp slogan atmakla Milliyetçilik yapılamayacağını birilerine hala hatırlatmak lazım. Olaya neresinden baksanız elinizde patlıyor! Slogan atan gençler ne amaçla ordaydılar? Çok merak ediyorum. Birçoğu ölen gencin adını, nerde şehit olduğunu bile bilmiyor. Eğer yapılan gösteriler can kaybetmenin acısındansa acı böyle paylaşılmaz. Bu ne ahlaka sığar, ne dine, nede toplumsal değerlere! Yaşananlar düpedüz saygısızlık. Hak"ka uğurladığınız bir askerin cenaze merasiminde dualar okunması gerekirken, itiş, kakış, saldırı var! Slogan atmak neyi çözecek, kime ne fayda sağladı, cahil insanların arbedesi aynı akşam tüm kanalların haber bültenlerine yansıdı da ne oldu! Ne geçti ellerine?

Türkiye"deki birçok kentten büyük olan, güzel, yeşil, sıcak Kozan ve samimi Kozanlılar! Hergün vizyonu nasıl gelişir diye çabalanan, okumuş insanlarının ülkemizin her bir yanında görev yaparken, geleceğini parlak hayal ettiği, köklerimizin bereketli toprağı! Basına neden güzel haberlerle malzeme olamaz acaba?

Milliyetçilik şiddet uygulamak mıdır?

Milliyetçilik yaşadığın kentin adını provokatif eylemlere kurban etmek midir?

Milliyetçilik belediyesini dahi alamadığın bir şehirde ideolojisinden bile haberdar olmadığın bir partinin simgesel işaretini yaparak, elini kolunu kaldırıp, devlet erkanına saldırmak mıdır?

Milliyetçilik ve cahillik eşit olabilir mi?

Geçin bunları beyler,önce  bir kendinize gelin!

 

 

Bu yazı toplam 21778 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber