Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Nalan KUZU
Nalan KUZU
Dünya'nın Yaşayan En Eski Şehri / AYINTAP

Karın arkasındaki maviliğe

Gökyüzüne boydan boya kazınmış

Bir mühürden geliyorum

 

Uzak bir yıldızdan geliyorum

Geceleri geliyorum, sabahları

Gündüzün ortasında, ikindinin içinde

 

Savrularak geliyorum, fırtınayla

Elinden tutup bir kasırganın, onu da getiriyorum

 

Gaziantepli şair ve yazar Ülkü Tamer imzalı yukardaki dizeler Ayıntap"a Şehrü Sefer"in ruhsal devinimi ifade etmek adına sanırım en doğru dizeler!

 

5600 yıllık geçmişi ile dünyanın yaşayan en eski kentindeydim!

 

Adana"ya 206 km uzaklıkta olan karayoluyla, ortalama 2 saatte gidiyor, keşfediyor, fark ediyor, iç çekiyor, özeniyor, gıpta ediyor, dönüyorsunuz!...

 

Neden mi?

 

Sadece 200 km uzaklaştık Adana"dan;

 

1,450 bin kişinin yaşadığı ve faal nüfusun yüzde 30"unun imalat kollarında çalıştığı, sanayi ve ticarette ünü sınırlarını çoktan aşmış bir coğrafyada, enerjiyi, azmi, girişimciliği görünce küçük bir şok yaşıyorsunuz, tatlı bir şok, artçı bir sarsıntı!

 

3,5 milyar dolarlık ihracat hacmiyle, devamlı koşan bu şehir 4 sanayi bölgesinde 24 milyon karenin her tarafını doldurmuş, ortalama 700 fabrika az geldi diye 2010 yılı sonunda 5. Organize Sanayi Bölgesini açmaya hazırlanıyor.

 

Daha bitmedi, yazacaklarım henüz başlıyor; dünyada üretilen Makine Halısı"nın yüzde 85"i, Un üretiminin yüzde 60"ı, Makarna"nın yüzde 80"i aynı şehirde üretiliyor desem…

 

Hafif raylı sistem projesini 2010 yılı sonunda tamamlayacak, 3 bin 200 yolcuyu 15 araçla, 6 dk arayla 10 km"lik güzergâhta taşıyacak desem…

 

Şehirde Türkiye"nin en büyüK hayvanat bahçesi, kasteller, hanlar, hamamlar, camiler, kiliseler, türbeler, tarihi eserler, yaylalar, eşsiz el sanatları işleyen çalışkan ve misafirperver bir halk var desem…

 

Baklava"nın şah, Fıstık"ın padişah olduğu, Katmer tadında, Zahter kokulu muhabbetlerin içimize işlediği, Güneydoğu"nun en büyük, Türkiye"nin 6. Büyük kentindeydim.

 

Ayıntap"tan Gaziantep"e çooookkk sular akmış köprülerden!..Şahinbey ve Şehitkamil merkez ilçelere sadece ismini  vermekle kalmamış, aynı zamanda ruhunu vermiş cadde sokaklara!

 

Malum sebeplerden belediye başkanı bile olmayan caanım şehrimizden, sadece 200 km uzaklaştık, bilmem başka bir şey yazmaya gerek var mı?

Bu yazı toplam 20659 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber