Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Nalan KUZU
Nalan KUZU
Adana'da Seçim Atmosferi ve Mitingler

Adana seçimde son haftaya hareketli günlerle girdi!

 

BDP'li ancak 'şimdilik Bağımsız' adayların istasyon meydanında çoluk, çocuk, hatta bebek, özellikle kadın kalabalığıyla, kürtçe şarkılar eşliğinde bol bol slogan attıkları mitinglerinin ardından, meclisin 2 güçlü partisi Ak Parti ve CHP'de mitingleriyle halkı selamladılar.

 

Adalet ve Kalkınma Partisi için sabah saatlerinde başlayan hummalı çalışmalarda, Cemalpaşa Postanesi önündeki parmaklıklara dayanmış bir merkez ilçe Belediye Başkanı, yardımcısına dönmüş 'bu alan bugün dolar mı?' diye soruyordu.Bu sorunun yanıtı; yeni düzenlenmiş haliyle 15 bin metrekare olan istasyon meydanında 'ortalama kaba bir hesapla 28 bin kişi civarı katılımcı' olarak ancak saat 15,00 civarı verilebildi.

 

Adana'nın hala bir miting meydanı olmamasından dolayı, İstasyon Meydanı'nın birkaç saat bile trafiğe kapatılması Adanalı'yı çileden çıkarıyor; yinede meydanı son haline getirerek meydanı olabildiğince genişletenlere hakkını teslim edelim.

 

Mitingte göze çarpan en net ayrıntı merkez Adana'ya göre, ilçelerden katılımların daha yoğun olmasıydı.Başbakan konuşurken, İlçe Belediye Başkanlarından birinin, kalabalığın istediği düzeyde olmadığı ile ilgili şikayet sözlerini duyduk.Başbakan Adana'ya: sıkıntılara çözüm, stadyum, metro ve hastahane vaad etti... sıcak bir cumartesi günü bir Ak Parti mitingi böyle sona erdi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi mitingine gelince; kalabalık Ak Parti'ye oranla biraz daha dağınık olmasına karşın sayı olarak 30 bin civarı olarak tahmin edildi.Miting saatinin 18:00'e kayması sıcak Adana'da coşkuyu arttıran bir unsur oldu.Kılıçdaroğlu Adana'nın işsizlik oranından bahsetti!

 

Koltuğa oturur oturmaz Adana yönetimini görevden alan Kılıçdaroğlu varolan milletvekillerini tasfiye ederek Adanalı seçmen üzerinden büyük bir riskide beraberinde almıştı.CHP'nin Adana'daki küskünlük ve bölünmüşlüğü sandığa yansıyacak mı yoksa taze kan isteyen Adanalı seçmen mevcut 4 milletvekili olan CHP için 5. koltuğuda takdir edecek mi? bunu zaman gösterecek!

 

Seçim kampanyalarının gerginlikten uzak, sağduyulu, saygılı ve ölçülü olması gerektiğine inanan vatadaşlar olarak, zaman zaman meydanlarda sertleşen üslupları üzülerek izledik.

 

Yüzdük, yüzdük sonuna geldik bu sürecin, zaman en hayırlısını ve en onurlusunu halkımıza nasip etsin.Seçilenlerede önümüzdeki dönemde hak ve hukuk çerçevesinde, sağduyulu, adaletli bir yönetim nasip etsin.

Bu yazı toplam 22478 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber