Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Nalan KUZU
Nalan KUZU
Kadına Şiddet Uygula Sonrada 8 Mart'ta Kutlama Yap!

Her geçen gün artan şiddet olayları son 10 yılda ürkütücü şekilde çoğaldı.2012 yılının Mart aynın son 10 gününe bakacak olduğumuzda ise istatistikler her gün 5 kadının çeşitli sebeplerle öldürüldüğü gerçeğiyle yüzleştiriyor bizi!

 

 Bu gün 8 Mart Kadınlar günüymüş. Sosyal çevremiz bu senede bir günlük bahsedilen gün kutlamasına vurgu yapınca ve bizleri de kutlayan olunca doğal olarak bu günü kadınlar günü gündemiyle geçirdik; yakınlarımdan birinin "bakalım bugün kaç kadın ölümü duyacağız ne kutlaması" sözüyle irkildim ve aynı saatlerde haber bültenleri Çanakkale"de eski eşi tarafından boğazı kesilmiş bir kadın haberini geçtiler!

 

Kıskançlık, reddedilme, aile meclisi kararı, cinnet, cehalet vb…

 

Sebep ararsan sebep çok…

 

Yasalarımızda ve dinimizde yasak olmasına rağmen şiddeti en yakınlarından, eş, abi, baba yada yakın akraba oldukları erkekler tarafından fazlasıyla sebep üretilerek gören, yaşayan, hisseden yada aniden ölen binlerce kadın için bugün diğerlerinden farklı bir gün değildi.

 

Şiddet geçmişte de vardı evet, elbette insanın nefsin,şeytanın,iyi ve kötünün olduğu her yerde farklı çelişkiler ve şiddet vardı ancak zannederim birbirini görerek insanlar galeyana geldi yada cehalet perdemiz,inanç azlığından ve mevcut sağlıklı aile yapısının kaybolmaya başlamasından, sorunların çözümünün şiddet olduğunu sanan zavallı ve çürümüş zihniyetlerin 40 yerinden bıçaklanmış,çocuklarının gözü önünde öldürülmüş,üzerinde her türlü şiddet denenmiş, güç kullanma, korkutma, yaralama, takip ve tacizin her türlüsünü görmüş nice kurbanları gazete sayfalarını süsler oldu.

 

Nebiler Nebisi Efendimiz Sultanımız Hz. Muhammed Mustafa (sav) ne güzel söylemiş "Kadınlar konusunda Allah"tan korkun. Çünkü sizler onu Allah"ın emriyle aldınız. Emanetine sahip çıkan, emanetini gözü gibi koruyan, merhamet eden,ihanet etmeyen,acı çektirmeyen bireyler çoğalsın! Çoğalsın ki toplumsal huzur artsın, kendini erk iktidar ve diktatör gören bireylerede  ahlak ve imanla şereflendirmeyi nasip etsin Rabbim.Devletin kanunları mazlumları şiddetten koruyacak en azından tutacak nitelikle olmalı ve sığınma evlerinin sayısı arttırılarak adresleri gizli tutulmalı. Kadınlara eğitim ve iş imkânlarında pozitif ayrımcılık yapılmalı.

 

 Daha pek çok _meli, _malı ekli cümleler kurabilirdik; sözün özü en güzel kadınlar günü kutlaması, şiddetsiz ve sağlıklı yarınlara yetişecek yeni nesillere, bir güne değil, bir ömre sığacak muhabbetleri aşılamak olsun.

Bu yazı toplam 24395 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber