Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Cezmi YURTSEVER
Cezmi YURTSEVER
Seçimin Zafer Yumruğu

     Adana Büyükşehir ve ilçelerinde yerel yönetimleri belirleyen seçim son8uçları ile ilgili ilk sonuçlar –saat 21 itibariyle- Aytaç Durak ile AKP adayı arasında kıran kırana yarış ile sürüyor. Sayın Durak çok az bir oy farkı ile seçimi önde götürüyor. 

Adana ilçelerinde ise Seyhan"da CHP adayının oyları öne geçti. Sarıçam"da ise seçimin ilk açılan oyları sayıldığında Sinan Gül önde giderken Ahmet Zenbilci oylarını artırdı ve öne geçti.

KARAİSALI OYLARI SONUCU BELİRLEYECEK

Aytaç Durak"ın kendi akrabalarının bulunduğu

Karaisalı geniş bir coğrafyanın adıdır. 20. Yüzyıl başlarında Karaisalı ilçesinin sınırları içinde Pozantı ve Aladağ"da vardı.

Adana şehir merkezinde Karaisalı ve çevre ilçeler nüfusuna kayıtlı 200 bin nüfusun varlığı ileri sürülüyor.  Kar7aisalmı ilçe merkezinde Aytaç Durak"ın akrabası Babacan Durak büyük bir oy farkı ile seçimi kazanacağı ortaya çıkıyor. 

Özetle söylemek gerekirse Adana şehir merkezinde yoğunlaşan Karaisalı ve<çevre ilçeler (Pozantı, Aladağ) seçmenlerinin oylarını Aytaç Durak"a vermeleri halinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin sonucu ortaya çıkacak.

Aytaç Durak 5. Kez Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olacak.  MHP"nin Adana şehir merkezindeki oy oranı %-20 civarında seyr eder. Aytaç Durak"ın %-10-15 gibi kendi taraftar kitlesinin oyunu alması halinde avantajlı olacağı da açıktır.

AYTAÇ DURAK “ZAFER YUMRUĞUNU” VURABİLİR Mİ!

Adana Büyükşehir Belediyesi seçim sonuçlarının MHP ve

Aytaç Durak, elde edeceği başarı ile AKP"ye ve Başbakan Erdoğan"a  “Zafer yumruğu” vuran bir boksör edasıyla yeniden Büyükşehir Belediye başkanlığı koltuğuna oturacaktır.

Hapsinden önemlisi ise kazanan Türk demokrasisi ve yerelde Adana halkı olmalıdır. Çünkü Adana"nın gündeminde çözüm bekleyen devasa kent sorunları vardır.  

Seçim sonuçlarını tersinden okumak gerekirse Aytaç durak"ın kaybetmesi halinde ise “Metro ve yolsuzluklar Aytaç Durak"ın başını yaktı” düşüncesi seslendirilerek Adana tarihinin yeni bir sayfası açılacaktır.

Ne diyelim Adana seçimleri kentimize hayırlı olsun. Kazanan halkın özlem ve istekleri olsun.

Bu yazı toplam 23086 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber