Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Cezmi YURTSEVER
Cezmi YURTSEVER
Sayın Recep Tayyip Erdoğan İle Devlet Bahçeli Akraba Mı !

-Sayın Başbakan Tayip Erdoğan, kendi ailesinin aydınlatılması için Osmanlı Arşiv uzmanlarını araştırma yapmasını istedi.

    -Osmanlı Arşivinden Muhammet Safi, 1850 tarihli Rize Öşür defterini tıpkı basım olarak yayınladı. Ve Erdoğan"ın ataları olan Bakatoğlu Memiş"in  köy kahyası (muhtarı) olduğu bilgilerine ulaştı.

    -Rize yöresindeki Bakatoğlu, Küçükali, Fettahlı aile ve aşiretleri yakın akrabadır.

    -Devlet Bahçeli"nin de mensup olduğu FETTAHLI aşireti aynı zamanda Rize yöresinin de İslam-Türkleşme hareketine katılmıştır.

     -Aşiret evlilikleri dolayısı ile Bahçeli ile Erdoğan aileleri akrabadır.

 

     Türkiye"de iktidarda bulunan AK PARTİ Genel Başkanı ve Başbakan  sayın Recep Tayyip Erdoğan"ın kamuoyunda sık sık gündeme gelen “kökenleri” ile ilgili polemiklere bilimsel cevap verilmesi için Osmanlı Arşiv belgelerinin araştırılmasını ve gerçeklerin açıklanması düşüncesini desteklediğine tanık oldum. Bu konuda Erdoğan"ın oğlu Bilal Erdoğan"ın zaman zaman Osmanlı Arşiv yetkilileri ile görüşmeler yaptığı ve aile hatırası belge ve bilgiler ile Osmanlı Arşivinde bulunan Rize defterlerinin ayrıntılı tasnif tarama çalışmaları yapıldı.

Ve bu çalışmanın sonucu olarak da Osmanlı Arşiv uzmanı Muhammet Safi, 1850 Tarihli Rize Sülaleleri Defterinin tıpkı basımını kaynak göstererek “Rize Tahrir-i Öşür Defteri” kitabını yayınladı.   Sayın Safi ile Osmanlı Arşivinde yaptığım görüşmede Rize"de yaşayan köklü ailelerin önemli bir kısmının Çukurova"daki Türkmen aşiretleri ile aynı kökenden geldikleri bilgilerini elde ettim.  Çukurova Tarihi ile bağlantılı Rize aile kökenleri belgelerinin Osmanlı arşivinden taramasını gerçekleştirdim. Bu araştırma sonuçlarını da “KÖKLER” kitabında yayınladım.  Bulduğum belgeleri de www.cezmiyurtsever.com sitesinden de yayınlayarak kamuoyunun sayın ERDOĞAN"ın kökenleri hakkında tarihi gerçekleri öğrenmesini istedim.

 

     ERDOĞAN"IN ATALARININ ETNİK KİMLİĞİ

 

     Osmanlı Arşivinde bulunan 1850 tarihli MAD.d 07958 no"lu defterin     sayfasında Rize"nin Pulihoz (Dumankaya) köyünde yaşayan ve  köy kahyası (muhtarı, en zengini) BAKATOĞLU MEMİŞ AĞA Sayın Başbakan Erdoğan"ın  dedesidir.  Özellikle Gürcü asıllı olmadığı defter kaydından anlaşılmaktadır.

    Bakatoğlu ailesinin izini sürmek için 1835 tarihli Rize nüfus defteri, ile birlikte 1530 tarihine kadar olan tapu ve nüfus defterlerini de gözden geçirdim.  Erdoğan"ın ataları Rize yöresini Fatih Sultan Mehmet"in  Trabzon"u fethinden sonra  İslamlaştırma ve iskan yoluyla Türk-İslam beldesi yapma politikasında görev aldılar. İlginç olan husus ise Sayın Devlet Bahçeli"nin ataları olan Fettahlı Türkmen aşireti ile   sayın Erdoğan"ın ataları birlikte Rize yöresinin İslam-Türk belgesi olması tarihi uygulamasında görev aldılar. Aşiret ve aileler arası evlilik dolayısı ile Rize yöresindeki Küçükalioğlu-Bakatlı-Fettahlı aileleri akrabadır. Bu bilgiler ışığında Sayın Erdoğan ile Devlet Bahçelinin de akraba olduklarını söyleyebilirim.

    Rize"nin bir dağ köyü olan ve isim kaynağını Pontus Rum döneminden alan Pulihoz köyü, Osmanlı"nın son döneminde Enver Paşa"nın izlemiş olduğu yer isimlerini Türkçeleştirme politikası çerçevesinde 1912 yılında Dumankaya adını aldı. Sayın Tayip Erdoğan ailesi de “Direnişçi, isyancı” anlamlarına gelen atalarının sülale ismi  olan “BAKATLI”,   1934 yılı soy isim kanunu çerçevesinde “ERDOĞAN” oldu. 

 

Bu yazı toplam 34991 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber