Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Cezmi YURTSEVER
Cezmi YURTSEVER
FATİH’İN KARDEŞ KATLİNİ EMR EDEN OSMANLI KANUN DEFTERİ SAHTE ÇIKTI

-FATİH"İN KARDEŞ KATLİNİ EMR EDEN OSMANLI KANUN  DEFTERİ SAHTE ÇIKTI

 

-FATİH SULTAN MEHMET"E ATILAN 500 YILLIK “KARDEŞ KATLİ” İFTİRASI

 

 

Fatih Sultan Mehmet ile ilgili olarak “Kardeş katledilmesi” emrini verdiğinin yazılı olduğu bir çeşit Osmanlı"nın Devlet Anayasası sayılan Kanunname-i Ali Osman belgesi üzerinde araştırmalar yaptım.   Tarih kitaplarında Fatih"in kardeş katli maddesinin yer almasına kaynak gösterilen  kanun defteri 1614 yılında Devlet katipler başı Bosnalı Hüseyin Bedayi Efendi tarafından  Osmanlı Devlet Arşivinde bulunan asıl örnekten kopyalanmış.  Adı geçen Kanunname-i Ali Osman defterinin kopyalanan  örneğinin o dönem Osmanlı"nın sürekli savaştığı Avusturya istihbaratı tarafından kaçırılarak Viyana"ya götürüldüğü bilgilerine ulaştım.

 

FATİH"İN KARDEŞ KATLEDİLMESİ SÖZLERİ NASIL YAZILDI

 

Fatih Sultan Mehmet"in yazdırdığı iddia edilen Kanunname-i Ali Osman üç bölümden meydana gelmiyor ve tamamı 13 sayfalık bir defter.  Kanun defterinin inandırıcı olması için baş kısmına da “ Bu kanunname atam ve dedem kanunudur ve benim dahi kanunumdur. Soyumdan gelenler nesilden nesile  uygulayalar” sözleri yazılmış.

Osmanlı Devlet kanununun ikinci bölümünde padişahların kardeşini öldürmesi kararı “  evladımdan  her kimseye  saltanat müyesser ola (devletin başına geçerse)  karındaşların (kardeşlerini) nizamı alem için (devletin yaşaması için)  katl etmek (öldürmek) münasibdir. Ekser ulema dahi tecviz etmiştir (uygun görmüştür), Onunla amil olalar (uygulayalar)” olarak  yazılmış.

 

FATİH"İN KARDEŞ KATLİ YAZILI OSMANLI KANUNNAMESİNİN SAHTELİĞİ NASIL ORTAYA ÇIKARILDI

 

   Fatih Sultan Mehmet"in kardeş katlini emr eden sözlerinin yazılı olduğu Osmanlı Devlet Kanunname belgesini yazanlar defterin asıl örneğinin Osmanlı Arşivinde bulunduğunu söylüyorlar. Hüseyin Bedayi Efendi"de Devlet Arşivinden kopyaladığını söylüyor.  Kopyalanmış örneğinin Avusturya"da bulunduğu defterin baş kısmında Osmanlı Devlet yönetiminde söz sahibi olan  Divanı Hümayun"da görev alanlar sıralamasında Başvezir"den sonra Şeyhulislam gösterilmiş. Bu bilgiler yanlış.  Osmanlı Bakanlar Kurulunda Şeyhulislamlar görev almazdı. Hükümetin aldığı kararların dine uygunluğu hakkında görüş bildirirdi.  Fatih"e ait gösterilen  Osmanlı Devlet Anayasası defterinin asıl örneği Osmanlı Arşivindeki 200  milyon  belge içerisinde yer almıyor.  Ayrıca Fatih"in ölümünden 143 yıl sonra kopyası yayınlanan defterde yazılı olan “kardeş katli” ile ilgili maddeyi dayanak gösteren hiçbir padişah karar belgesi de yok. Özellikle Osmanlı Arşivinde bulunan Mühimme Defterlerindeki binlerce ferman kayıtlarında da yer almıyor. Gerçekte fatih"in yazdırmadığı bir Osmanlı Devlet Kanunu defteri kendisinden sonra düzmece olarak hazırlandı. Ve sahte kanun defteri Avusturya İstihbarat Arşivinde Osmanlıyı ve Fatih"i suçlamak için propoganda aracı olarak kullanıldı.  Fatih adına yazılan sahte Kanunname-i Ali Osman Defterinin   çevirisini, bilimsel eleştiri dosyasını http://cezmyurtsever-osmanldevleti.blogspot.com/ internet sitesinden yayınlayarak dünyayı bilgilendiriyorum.  Bu bilgiler ışığında  Osmanlı ve dünya tarihi yeniden yazılmalıdır. Çünkü Fatih Sultan Mehmet"e 500 yıldan beri atılan bir iftira söz konusudur.

Bu yazı toplam 22028 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber