Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Cezmi YURTSEVER
Cezmi YURTSEVER
Atatürk’ün Cenaze Namazına Kimler Katılmadı

-Atatürk"ün cenazesi başında namaz kılınsın kılınmasın tartışmasının yaşanması perde arkasında Atatürk"ü dinsiz göstermek isteyen bir şebekenin varlığını ortaya koyuyor.

-Atatürkçülüğü dinsizlik olarak topluma sunmak isteyenler yaşanan tarihi çarpıtanlardır.

-Atatürk"ün cenaze namazına hükümet üyeleri katılmadılar.

-Atatürk"ün   kız kardeşi Makbule hanım Dörtyol"a yerleşti. Yıllarca ağabeyi için mevlit okuttu. Fakirlere yardımda bulundu.

 

Mart 2008 başlarında Ceyhan"da merkez park"ta Savaş günleri konulu fotoğraf sergisi açtım. Öğretmenler, öğrenciler, halk sergide sunulan belgeleri izlemeye geldiler. İzleyenler arasında saçları ağarmış Ceyhanlı emekli bir vatandan da vardı. Bana Atatürk"ün ölümü esnasında yaşananları anlatan Taylan SORGUN"un “İmparatorluk"tan Cumhuriyete” kitabını gösterdi. Ve de aynı kitabın 501. Ve 502. Sayfalarını gösterdi. “Atatürk"ün cenaze namazının kılınmamasını kimler niçin istemiyordu bunu bilmek lazım” diyordu. Ve bende ilgili kitabın sayfalarının fotoğraflarını çektim.

 

Daha önce Can Dündar"ın yaptığı araştırmalar sonucu Atatürk"ün kız kardeşi Makbule Hanım, 10 kasım"ı izleyen günlerde Dolmabahçe Sarayı"na geldiğinde garip bir olayla karşılaşmıştı. Günler geçmesine rağmen ağabeyinin cenaze namazının kılınması hususunda bir hazırlık olmadığını görmüş ve Celal Bayar"dan durumu sorarak “Allah"tan korkun ağabeyimin cenaze namazının kılınmasını neden gerçekleştirmiyorsunuz?” sorusunu sormuştu. Aynı olayın sorumlusu olan Fahrettin Altay Paşa"da Atatürk"ün Laiklik ilkesi adına cenaze namazının kılınmamasını istemeyen bir düşüncenin var olduğunu yardımcısı Cemil Cahit Toydemir"in ağzından çıkan “Cenaze namazı kılınmazsa olmaz mı?” sözleri ile açıkladı. Ve bu sözlerin hikayesinin gelişimini Taylan SORGUN kitabında açıkladı. Olayla ilgili bir başka gerçeği de Can Dündar, Atatürk"ün mirasçısı olan kız kardeşi Makbule Hanım"ın isteği üzerine naaş saray salonundan alınarak bir odaya götürülmüş, kapılar kapatılarak içerde Profesör Şemsettin Günaltay tarafından Türkçe dualar okunarak cenaze namazı kılınmıştı. Ancak hükümetten gelen gizli bir emirle cenaze namazının fotoğraf ve filminin çekilmesine de yasak getirilmişti. Atatürk"ün cenaze namazının kılınmamasını isteyenlerin sergiledikleri olayı fani dünyaya göç etmiş olan Mustafa Kemal"in bilmesi mümkün değildi. Kız kardeşinin isteği üzerine kavga döğüş ile namaz kılınmıştı. Bundan sonrası yaşananlar ise sessiz bir filmin sahnelenen fotoğraf karelerinde saklı idi. Atatürk"ün cenaze namazı törenlerinde eller duaya kalkmadı. Bilinmesi gereken önemli bir husus ise İsmet İNÖNÜ hükümetinde başbakanlık görevine getirilen Refik Saydam Ünlü bir masondu. Ve İnönü hükümetinin köşe başlarını da onlar tutmuşlardı. Atatürk"ün cenaze namazının kılınmamasını planlayan ama amaçlarına varamayan bu insanlar zihniyetleri ile sanki Türk milletinden intikam alıyorlardı.  Cenaze  namazı esnasında

 

“Allahuekber sesleri” duyulmadı. Görüntüde sadece sessizce duran insanlar, ağlayan halk ve rap rap geçit resmi yapan askerler ve de Atatürk"ün cenaze namazının kılınmasından rahatsız olan üst düzey yönetici “zevatı muhteremler” vardı. Bütün bu gelişmelere bakarak Atatürk"ün cenazesi başında askeri darbe yapıldığını söyleyebiliriz. Darbeciler, Atatürk"ün cenaze namazının bile kılınmasını istemiyorlardı.

………………….

 

Bu yazı toplam 34039 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber