Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Cezmi YURTSEVER
Cezmi YURTSEVER
Pentagon’un Göbeğindeki Gizemli Piramit

ABD"nin Genelkurmay ve askeri karargah merkezi olarak bilinir Pentagon binası.

-Washington şehrinde ve Potomac nehri kıyısında yapılmış, 600 dönümü aşkın alan içinde yer almaktadır.

-Pentagon"un iç kısmında ve de merkezinde yine beşgen (penta) şeklinde bir bölüm vardır.

-Pentagon"un merkezindeki beşgen aslında beşgen taban üzerine oturan bir piramittir ve Masonların “dünyayı gören göz” felsefesini yansıtır.

 

 

 

 

Pentagon ABD Genelkurmay ve Askeri teşkilatının çalışmalarını sürdürdüğü merkezin veya aynı ismi taşıyan binanın da ismidir. Pentagon iç içe geçmiş beşgen şeklindeki bina olarak açıklanır.  ABD"nin Başkenti Washington"un içinden geçen Potomac nehrinin kıyısında 1941 ve 43 yılları arasında inşa edilen Pentagon, ABD"nin dünyayı yöneten süper güç olması tarihi sürecinin de planlandığı uygulandığı yer olarak da bilinir. II. Dünya Savaşı sürerken yapımına başlanan Pentagon, yapıldığı tarihten sonra  dünya coğrafyasını gözetleyen, gören, yönetimleri (rejimleri) kendine göre yönlendiren, gerekirse müdahale eden irade veya güç merkezidir.

    ABD"nin askeri alanda en büyük güç olması için ülkenin teknolojik ve insan güç kaynakları seferber edilmiş, özellikle II. Dünya savaşından sonra nükleer savaşta en üstün olabilmek için en gelişmiş silahların üretilmesi planlanmış ve sonuçlandırılmıştır.  Bütün bu çalışmaların ana hedefi ise ABD"nin çıkarlarının korunması ve güçlendirilmesidir.  Dünyanın ekonomik kaynakları, ihracat, ham madde transferi, yatırım, üretim pazarlama satış ve kazanç elde etme gibi ekonomik çarklarının askeri ayağı da Pentagondur.

    Pentagon"un yerleşim alanı 604 dönümdür. Bu arazinin içindeki 344 dönüm binaların yerleştiği yerdir. Pentagon"da çalışan insan sayısı 23.000"i bulmaktadır. Binadaki koridorların uzunluğu 28 km"dir. Teknik olarak ayrıntılı birbiri ile bağlantılı ve mükemmel bir organizasyondur.  Askeri karargah deyiminin en başarılı örneğidir.

 

DÜNYAYI GÖZETLERKEN

 

   Pentagon, elindeki imkanlar dikkate alınırsa dünyadaki her türlü askeri hareketleri görür ve gözetler denilir. Ancak 11 Eylül 2001 tarihinde el-Kaide militanlarının kullandığı uçaklar Pentagona saldırı düzenledi. 125 kişi bina içinde ve 64 kişi de uçakta iken saldırı esnasında hayatını kaybetti. Bu olay Pentagon"un bir saldırı karşısında kendisini bile koruyamayacağı gerçeğini gözler önüne serdi. Ve arkasından ABD"nin önce Irak sonra da Afganistana müdahalesi gündeme geldi. ABD, intikamını bu şekilde kendisinden binlerce kilometre uzakta ülkelere saldırarak, rejimi ve liderlerini alaşağı ederek gösterdi. Bunun sonucu ise sadece Irak"ta 1 milyona yakın kişinin hayatını kaybetmesi ile sonuçlandı. Bütün bu olaylar ve bilgiler dünya kamuoyunun gözleri önünde  yaşandı.

 

VE PENTAGON"DAKİ GİZEMLİ PİRAMİT"İN SIRRI

 

Pentagon"un beş parçalık binasının iç kısmında yani orta yerinde yine beşgen şeklinde küçük bir yapı var. Uydu görüntüsü ve yakından bakılırsa bu beşgen, bir taban üzerine oturmuş bir piramittir. Piramit ise masonluk felsefesinde her şeyi gören göz düşüncesinin yansıdığı bir şekildir.  Pantagon şeklinin esası olan beşgenin köşelerini dışarıda  çizgilerle birleştirilirse beş parçalı ABD bayrağında da kullanılan yıldız ortaya çıkar. Ama bu beş parçalı yıldız ise geometrik olarak iki üçgenin iç içe geçmesidir. Düşünce kaynağını Tevrat"tan alan Kudüs"teki Süleyman tapınağının inşasında kullanılan, Yahudilerin tarih boyunca kullandığı ve günümüzde de İsrail bayrağına yansıyan bir şekildir. Bütün açıklamaların ışığında ABD"nin süper askeri gücü Yahudi veya İsrail"in kuruluş tarih felsefesinde açıklanan idealler üzerinde şekillendirilen bir organizasyon mudur? Sorusu akla gelmektedir. Ve bütün bu bilgiler de ABD"nin her zaman İsrail"i koruyacağı ve destekleyeceği görüşlerine dayandığı gerçeğini gözler önüne sermektedir.

    Özetle söylersek: ABD"nin başkenti Washington"daki PENTAGON Askeri merkezi masonluk düşüncesinin dünyayı yönetme amaçlı organizasyon merkezidir
Bu yazı toplam 25286 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber