Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Serdar AYDIN
Serdar AYDIN
NÜFUZ TÜCCARLARI

Bunları kisvelerinden değil ortada bulunan İş"te ki hisselerinden tanırsınız. Geçmişlerindeki İslamcı, ülkücü, laikçi, demokrat yâda ulusalcı aidiyetlerinin hiçbir anlamı yoktur. Genlerindeki çok para kazanma, çok alkış alma, çok itibar devşirme, çok aranılan ve sorulan güruha zıplama, çok mal satma, çok reyting ve hit alma güdüsü ruhlarını teslim almıştır. Abâzalıkları kadından çok para ve makâmadır. Oluş ve gidişlerinin hiçbir ahlâki çizgisi yokken adalet ve merhamet kelimelerini ağızlarındaki dişlerinin yerine damak yapmışlardır. Muhalefet ettikleriyle muhabbet ettikleri birbirine karışmıştır. Muhalefetleri hasbiliklerinden ve harbiliklerinden değil hırboluk ve hesabiliklerindendir. Vurmaları öldürmek ve yok etmek için değil, teslim almak ve köleleştirmek içindir. Muhabbetlerine gelince kaşıkla tencereden yoğurt yemek gibi yoğurt kaşıklarında ama yoğurdun suyu tencerede. Hırsın katılaştırdığı kalpleri birini acısı-tatlısıyla, eğrisi-doğrusuyla sevemeyecek kadar katılaşmıştır. Dinlerinin yerini kinleri almıştır.

*****

Bu zümre şu anda Adana"da en sık arz-ı endam eden güruh. Sürmeyecekleri eşeklere yural bağlamayacak kadar uyanık geçinirler. Her bağırtılarının altında küçük hisseleri vardır. Herkesle, her yerde, her şey için birlikte olurlar. Bunlar ""Firavunla sohbeti nasihat, zalimden ulufeyi himmet, Bel"am"dan nazireyi iltifat kabul edecek kadar da cahildirler, lakin cehl"lerinin de farkında değillerdir."" Boylarını uzatmak için ""Sinderella"nın kundurasını"" bile giyecek kadar şenaat ve denaettirler. Helal kıyılarından yelkenler fora ayrılalı yıllar olmuş, abdest aldıkları şadırvanlara bevl edeli asırlar geçmiştir. Aldanmayın dudaklarından dökülenlere, onlara sözleri arkasına gizledikleri közleri, kelimelerin arkasına sakladıkları velime"leri sorunuz.

Ne iş yaparlarsa yapsınlar en büyük sermayeleri tezgâhlarındaki yâda bordrolarındaki yazan değil, nüfuzlarıdır. Her dönemin trend olmuş kendilerine bir şeyler sağlayacak, ayarlayacak fikir yâda adamını yâda kurumu hoppadak bulurlar. Ofis, işyeri veya tezgâhlarında alıp sattıkları tek şey hayalden inşa ettikleri nüfuz ticaretidir. Nüfusları kütükten silinse de nüfuzları ile caka satarlar kör ve sağır alıcılara… Bir gün Musa ile bir gün Firavunla beraberdirler. Gündüzleri İbrahim"le söyleşirler, geceleri Nemrut"la eyleşirler. Musa"dan mucize, Firavun"dan mücevher devşirmektir niyetleri. İbrahim"den sofra, Nemruttan avanta...

****

Etrafınızdaki ""nüfuz satıcılarına"" dikkat! Toplumun en saygın insanları gibi dolaşıyorlar aramızda. Yaptıklarının hikmetini değil sebebini sorgulayın. Geçimlerini nasıl sağlıyorlar ona bakın. Kimlerle oturuyorlar kalkıyorlar iyi gözlemleyin. Zalimlerle, Nemrutlarla, Firavunlarla ilişkilerinin gizemli söylencelerine kanmayın. Huzurunuzdan ve sadrınızdan kovun bu yüzsüzleri. Onlardan birine rast gelirseniz eğer ona şunu hatırlatın ""kim bir zalime yardım ederse eğer, Allah gün gelir Onu Ona musallat eder."" Ve söyleyin onlara Allah sizi bu dünyada geçimlik küçük şeyler için beraber olduğunuz… şahıslarla birlikte haşr etsin.

Amin.

Bu kadar yeter.

Bu yazı toplam 20976 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber