Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Serdar AYDIN
Serdar AYDIN
BİR ELİF İKİ HECE (Abdülkadir Tunçer)

""…Doğru istikamette kararlı ve istikrarlı bir yürüyüştür dua! İstemenin de ötesinde, yan yana, kana kana istemektir…""

Yukarda ismini verdiğim kitapta 27 adet deneme bulunmakta, şiir tadındaki bu makaleler aklınızın ellerinden tutmakta ve kalbinizin yüzüne dokunmakta. Tam elli dört yıllık yaşanmışlığın, adanmışlığın saf tutmuş harflerle, secdedeki kelimelerle duygu ve düşünce olup kâğıda dökülmesine tanıklık ve arkadaşlık ediyorsunuz.  Yaptığım alıntı ise "" Ve Dua…"" dan.

Adana"da edebiyat, sanat ve kültürel faaliyetlerle ilgili herkesin yakından tanıdığı bir isim Abdülkadir Tunçer. Mensubu bulunduğu fikrin, idealin ve sevdanın şahsında bir inceliğe (edebe) dönüştüğü nezaket ve zarafeti ruhunda mukim kılmış bir dosttur Sayın Tuncer. Tohumu kudret elince Nusaybin"de toprağa atılmış Isparta"da boy sürmüş Adana"da koca bir çınar olmuş gölgesi ve serinliği geniş adamdır.

Torunu Elif"in ondaki devasa birikimi kitaplaştırmasındaki etkisinin altını çiziyorum. Eskiler boşuna dememişler ""evlat okutur, torun yazdırır"" diye.

Bu alıntım ""Dosta Mektup"" isimli denemesinden ""Zaman bedenimi ve ruhumu sensiz geçen her an yaşlandırırken; sana olan özlemim her an tazeliğini koruyor. Seni özlemekte güzel.""

*****

Sohbet kıvamında yazmak buna denir.

Kitabı okurken; sizinle karşılıklı tavşankanı çayla, denize nazır bir sanatçılar kahvehanesinde Abdülkadir Tunçer"in sohbet ettiği duygusuna kapılıyorsunuz. Kelimeler çok özenle seçilmiş. Kırlangıç ürkekliğinin dizinize kadar boy vermiş buğday tarlasının rüzgârla raksına dönüştüğü edebi bir ziyafettesiniz sanki.

Dervişane anlatıyor: Hikmetle ve irfanla…

""…Ne çile sabırsız, nede sabır çilesiz olmuyordu. Tıpkı gece ve gündüz gibi… Sevda ile gül gibi, toprak ile su gibi! Azık ile yol gibi, Dua ile kul gibi!""

Abdülkadir Tunçer önceki radyo ve televizyonculuk tecrübesini de yazılarının nakışlarında kullanmış kendi ifadesi ile en başında hüsn-i ta"lil sanatını ve seçici bir üslubu eserlerine yansıtmaya çalışmıştır.

Bu ilk kitabı…

İzge yayıncılık çok başarılı bir kapak, özgün bir dizgi, kolay okumayı sağlayan sayfa düzeniyle rahat okunan sağlam bir esere imza atmış. Emeği geçenlerden Allah Razı olsun.

****

Her yazar için ilk eser zordur.

Bu kitap Sayın Tunçer"i tanıyanlar için geç kalınmış bir eser gibi gelebilir.

Ben bugüne kadar kelamının kudretine tanık olduğum bu güzel insanın kaleminin de bu kadar güçlü olduğuna tanık olmaktan mutluyum.

Merak etmeyin arkası gelecektir.

Toprağının bereketi ile övündüğümüz bu coğrafyanın; pamuk işçisinden çok fikir işçisine, ekili alandan çok yayınlanmış kitaba, siyasetten çok edebiyata ihtiyacı var.

Tunçer bu oluşun ve dirilişin bu silkiniş ve ayağa kalkışın ana sütunlarındandır.

Öyledir.

""..Dondurucu,zemheri kışlardan oluşan mevsimi yaşayan yüreğimi, donup kalan buz sarnıçları gibi buz kesen ve kentin tavanında asılı duran ruhumu; sıcaklığı ile eritecek olan o narin, nazenin, sevgi menbaı, dünyaların en güzeline..Özlemime,…""

Ey Elif uzun ve hayırlı yaşa!

Sıra ""B"" de…

Dostlar bu gönül ziyafetini kütüphanenizden önce ruhunuza (haddim olmayarak) tavsiye ediyorum.

Bu yazı toplam 32023 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
A.Kadir TUNÇER / 19 Mart 2013 Salı 19:13
Karaborsasını çokça yaşadığımız bir realitemiz var. Marifet ve İltifat! Hayatımızı daha bir anlamlı kılan gökkuşağımızın önemli renklerinden.. Buna binaen; sizin kadar zarif, duygu ve düşüncelerinizden oluşan yazınız ve tespitleriniz için en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Sevgi ile kalın.. akt
100 %
Beğendim
Beğenmedim
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber