Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Serdar AYDIN
Serdar AYDIN
HIRSIZLAR!

Emek Hırsızları:

Tek hedefleri vardır, daha çok kazanmak.

Yanındaki, karşısındaki yâda arkasındaki insanlara ""0 faizli, geri ödemesiz"" krediler gibi davranır. İnsan sıcaklığından, karşılıklı iletişimden uzak, O söyleyecek; diğerleri sadece yapacak. Çalışanının, ortağının, müşterisinin aymazlığı, aç gözlülüğü, saflığı ve bilgisizliği en büyük sermayesidir. Kelebek kadar hafif, arı kadar hızlı hareket etmeyi, karşısındakinin işini bir an evvel bitirmeyi hedefler. Elinden gelse devletin asgari ücretinden ""sezon sonu indirimi yaparak"" yüzde elli daha az ücret ödemek ister çalışanına. Yasal zorunluluk olmasa bırakın sigorta yaptırmayı SGK"nın önünden bile geçmek istemez.

Maaşları da ""0 faizli uzun vadeli "" ev kredileri gibi 100 ayda ödemek ister.

Akşam olduğunda Mescid"e, Dergah"a, Kur"an Kursu"na yada Birahaneye, Bar"a, Disco"ya gitmesinin önemi yoktur. Patronluğun tüm kapitalist numaralarına sahiptir. Sakallı olması her yıl Hacc yada Umre yapması vicdanındaki kararmayı engelleyememiştir. Bohem hayatı yaşayan bir mirasyedi olması da fark etmez aynı hep aynı deliğe girerler;""minimum masraf, maksimum kar.""

İşçisinin kanser olduğundan SSK"sının olmadığından haberdar bile değildir çoğu.Tek şeye odaklanmıştır daha çok kazanıp daha çok harcamaya…

Harcadığı para, harcadığı insanların ve çaldığı emeklerin bütünüdür.

Siyahtır, çirkindir, sıcaktır…

Kapitalist ahlak kurbanlarının dinlerinin, ırklarının ve ideolojilerinin bir farkı yoktur, gecenin tüm renkleri yuttuğu gibi onlarda karanlık vicdanlarında insani tüm değerleri silmişler, yutmuşlardır. Geleceklerini finanse ettiklerini sanırken felaketlerini finanse etmektedirler. Birisi duyarsızlıklarını alkolle unuturken diğeri İslami ritüellerle vicdanını uyutmaktadır.

Emek hırsızlarını bakımlı ciltlerinden, markalı giyimlerinden, geniş araç ve evlerinden, gözlerinizden her daim kaçırdıkları gözlerinden, çok sık kullandığı ""ben"" kelimesinden suçüstü yapabilirsiniz.

Emek hırsızlarını bazen de göbeklerinden enselersiniz.

Güç kullanırlar.

Kabadırlar.

*****

Yürek Hırsızları:

Sermayeleri para, işyeri, kariyer değildir.

Sözleri vardır önce kılıçtan keskin, kıldan ince sonra dağ kadar ağır, plastik kadar soğuk. Yıllarınızı alırlar. Umutlarınızı, hayallerinizi…

Ve sonunda hayatınızı…

Bu hırsızların yemi gelecektir. İnsanları içi boş vaatlerle, sözlerle, ideoloji ve inançlarla aldatırlar. İddiaları bazen kalbinize bazen beyninize dokunur ama hep ""gelecek daha iyi olacak"" vurgusu üzerinden aldatırlar. Yürek hırsızları sevginizi boğmaya, ilginizi çalmaya odaklıdırlar. Yürek çalmak için yüreksiz olma işlemlerini çok önceden yatırmışlardır. Vereceğiniz hiçbir şey onlar için yeterli değildir. Ta ki kendileri için yaşamaktan başka yaşamsal bir faaliyetiniz olmadığına inansınlar. Doyumsuzdurlar.

Kibar görünümlü, ilgili, idealler var gibidirler!

Sizi sizden daha çok düşündüklerine inandırırlar.

Yalancıdırlar.

Sistematik yalan söylerler.

Erdemden nasipleri yoktur.

*****

Her hırsızı cesaretlendiren şey; insanın kendi benliğindeki açık kapılar ve pencerelerdir.

Hakkını aramama emek hırsızlarını

Derinliğine araştırmama yürek hırsızlarını kapınıza dikebilir.

Çoğu zaman mahkemeye yâda polise gitme şansı da bulamayabilirsiniz.

Hırsızlara dikkat!

 

 

 

 

Bu yazı toplam 25906 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber