Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Serdar AYDIN
Serdar AYDIN
Başbakan yine kazanacak!

İnsan pek belli etmek istemese de kendi sınırlılık halinden en kısa sürede kurtulma adına işler en büyük cürümlerini, bunun için söyler, adı konulmamış yalanlarını. Koruyacak ne kadar çok şeyiniz varsa, o kadar muhafazakârsınızdır. Statüko sizden daha sadık bir bekçi, nöbetçi bulamaz. Sahiplik kalabalık bir şeydir. Sahip olmak; bağlanmaktır aynı kadere, sahip olunanlarla, birlikte.

 

Eskiler sahip olmayı değil, ihtiyaç duymamayı salık vermişler kendi çocuklarına, çevrelerine.

 

Bu nasihate pek uyduğumuz söylenemez, bugün baktığımızda. “Olmak derdi taşıyanlar” azaldı, herkes sahip olma furyasının peşinde, doludizgin “can koşturuyor.” Kendine bu dünyada cennet inşa etme derdinde olanlar, inanmakta güçlük çekiyor haberlerini “kutsal kitaplardan” okuduğumuz Cennet’e.

 

Oranın ilk sakinlerine kulak verdiğimizde ise bakın neler fısıldıyor çorak, yorgun kalplerimize… Hep olmak, var olmak, kendin için olmak, işte budur; bizim felaket senaryomuzun adı. Şeytan bizi ölümsüzlük, mükemmellik ve kendi sevgimizle avladı.

 

Demek ki neymiş?

 

Zatının derdinde olan Şeytanın elinde kalır.

 

Maksadı millet olanın yardımcısı Allah (cc) olur.

 

****

 

İnsan; boyun eğerek yücelme… Vererek çoğalma… Dağıtarak toplama ve aczini idrakle değerlenme eğitimi olan “iman” akademisine kayıt olmadan, hayatı anlamlandırmaya, hatta yönetmeye çalışıyor

.

Ne mümkün!

 

****

 

Siyaseti “bila ölüm” icra etmeye çalışanların hepsi söndü. Geriye milletin örselenmiş umutları, çalınmış yılları, dayatılmış fakirliği, öğretilmiş cahilliği kaldı.

 

Şimdi ise millet arkasına düştüğü/düşürüldüğü değil yanında yürüdüğü birini buldu.

 

İbadetini millete hizmet için çalışmak olarak tanımlayan ve bunun gereğini dört başı mamur yapan... Kültür, inanç ve tarih penceresine aynı açıdan ‘güneş gözlüksüz’ bakan… Dış güçlerin ve küresel patronların emirlerine pabuç ve meydan bırakmayan…

 

Bu başbakanı sevdi Türkiye…

 

Kasımpaşalılığını, dobralığını, düşük omuz dik başlılığını sevdi. Anasına sarılışını da, caminin kapısında namaza duruşunu da, taksi durağına geçerken uğrayışını da, çocuklara oyuncak dağıtışını da, Şaron’a “van minut” deyişini de, taziyeye gittiği evde Kur’an okuyuşunu da sevdi millet. Sınırlılığının, acizliğinin farkında oluşunu sevdik. Yâda bunu sevence sevdirildi. Kim bilir? Biz sınırsız güç ve yetkinin açtığı yaralarını 100 yıldır iyileştirememiş bir milletin çocukları olarak sevdik kendi başkanlığına bile sınır koyan “uzun adamı.”

 

Başbakan böyle yaparsa ve böyle yaşarsa; yine kazanacak!

 

Kaç seçim olacağının, hangi seçim olacağının bir önemi yok.

 

Haklı olacak, haklı kalacak. Halkla olacak, halkla kalacak.

 

Ama en önemlisi aczinin ve sınırlarının farkında olacak!

 

Yapabilirse ki (yapacak gözüküyor)

 

Başbakan hep kazanacak!..

Bu yazı toplam 23392 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
m s a / 28 Mart 2014 Cuma 11:14
gardaş kimse yorum yapmamış ben yapayım bari....Torun 7 puan farkla 1. yıldıray 2. sözlü 3. seyhanda Abdullah abimiz açık ara 3. ahmet ile mehmetin hikayesi gibi.
100 %
Beğendim
Beğenmedim
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber