Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Serdar AYDIN
Serdar AYDIN
AK PARTİ TEMAYÜL SONUÇLARI!..

Hafta sonu yapılan ""temayül yoklamasının"" şüphesiz en büyük sürprizi Halis Bilden"den geldi. Kendisi ile Seyhan Belediyesinden başlayan TJK Yeşiloba hipodromundaki görevim süresince de devam edegelen dostluğum süresince yakından tanıdığım, bu değerli dost ""Adana siyasetine önemli bir giriş"" yaptı.

Aldığı oylar bir pazarlığın sonucu değil.

Etnik yâda ekonomik arka planı yok.

Aldığı oyları kişiliğine, dinamizmine, kariyerine ve muhtemelen temayül süresince birlikte görüntü verdiği değerli ""siyasetçi ve işadamlarına"" borçlu…

Genel Merkez bu ""fenomeni doğru okursa"" Halis Bilden"in milletvekili listesinin seçilecek bir yerinde olması sürpriz olmayacaktır.

Temayülün diğer önemli çıkışına ise; Ali Yüzükçü ve Osman Aslan birlikte imza attılar.

Ali Yüzükçü: birleştirici-bütünleştirici kişiliği ile beklenenden çok daha fazla oy aldı. İlk kurulduğu günden bu yana Ak Partiye limitsiz bir vefa ve sarsılmaz bir sadakatle hizmeti kendine vazife bilen anlayışı, teşkilatlardan gerekli karşılığı gördü. Temsil kabiliyeti yüksek, hoşgörüsü geniş, genel merkez ilişkiler iyi olan Sayın Yüzükçünün listenin ""beklenen sürprizlerinden"" olmaya adaydır.

Osman Aslan"ı çok fazla tanıma şansım olmadı. Ama aldığı oy oldukça yüksek. Hitabeti ve kariyeri ile ilgili duyduğum olumlu şeyleri de bir kenara not ediyorum.

Abdullah Torun"un birinci olmasını elbette unutmuş değilim.

Başarısında kendi teşkilatçılık tecrübesi- yeteneği kadar milletvekili olduğu dönemde bıraktığı olumlu izlerinin karşılığını gördü. Ben bu temayülde eski vekillere verilen oylarda "" mevcut vekillere olan tepkinin"" de etkisi olduğunu düşünüyorum. Keşke mevcut vekillerimizde temayül yoklamasında bulunsalar idi.

Bu adayların dışında ilk on dörtte yer bulan tüm adayların teşkilat bünyesinden olması manidar. Türkiye"deki gelmiş-geçmiş tüm zamanların en iyi teşkilatçısı Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu sonuçları farklı okumaya tabi tutacaktır. Teşkilat mensuplarının temayüllerden yüksek çıkması beklenen bir şeydir. Özgül ağırlığı diğerlerinin oyları kadar yüksek olmayacaktır. Burası önemli.

Dilek Yılmaz meselesine hiç girmeyeceğim diyeceğim ama keşke birileri Sayın Remzi Oğuz Yılmaz"a "" bir suda iki kez abdest alınmayacağını"" hatırlatsa…

Sayın Yılmaz ""partilileri ile bu kadar kavga ederken"" eşinin Ak Partiden milletvekili olmasının önüne en büyük engeli kendi elleri ile koyduğunun farkına varsa keşke.

Mehmet Sağlam"ında son adaylığı olacak ya milletvekili olacak yâda aday adaylığından emeklilik dilekçesi verecek diye düşünüyorum.

Adana"nın Doğu Perinçek"i Çarkıpare samanlığında arsa kovalarken yumurtladığı yumurta görünümlü dolmaları Sayın Durak"ın bahçesinde yutabilir. Silme aptallıktan, süzme hırsızlığa yolculuğunda yedi kocalı Hürmüz gibi özel bir kompartıman kirasın.

Ha, unutmadan kompartıman yataklı olmak şartıyla tabi ki.

 

Bu yazı toplam 22752 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber