Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Serdar AYDIN
Serdar AYDIN
ÇELİKCAN Neyi Gösterdi?

Bütün siyasi tartışmaların uzağında sağduyulu bir yaklaşımla bakıldığında yaklaşık kırk gün süren vekâletinde Sayın Çelikcan önemli işlere imza attı.

Eskiler ""…parça bütünün habercisidir"" derler.

 

Sayın Çelikcan kısa süre içerisinde yönetim deneyimini, dürüstlüğünü, becerisini ve çalışkanlığını ""sözde değil özde"" örneklerle Adanalılara gösterdi.

 

Yaklaşık iki yıldır siyasi ama öncesinde yıllarca bürokrat olarak Adananın gündeminde olan halkımızın artık yakinen tanıdığı bir insandan söz ediyorum.

Onun benim övgülerime ihtiyacı olmadığı gibi benimde böyle davranmamı gerektirecek hiçbir makul gerekçe de yok.

 

Ama bizlerin çıkıp gördüğü yanlış ve doğruları halkımızla paylaşmak gibi bir temel sorumluluğumuz var. Sevgimizi yâda nefretimizi adaletimizin önüne almadan, aşa su katmadan, gereksiz övgünün övüleni zehirleyeceğini, gereksiz yerginin yerileni her açıdan gerileteceğini bilerek yazmak konuşmak sorumluluğumuz var.

 

Bakın kırk günlük Çelikcan Resitalinden birkaç örnek;

 

***

1.Metronun Açılması: Belediyelerde bu güne kadar görmeye alışık olduğumuz, öncekilerin yaptığının yıkılması veya yok sayılması idi. Adana"da Selahattin Çolak döneminde yapılan hiçbir hizmet daha ileri götürülmemiş ve adeta ölüme terk edilmiştir.(Örnekler mi? Mimar Sinan Anfi Tiyatrosu, Galerya Ticaret Merkezi, Çolak Bulvarı vs.)

 

Sayın Çelikcan Adana"nın kanayan yarası metroyu ""hafif raylı sistemi"" kompleksiz şekilde eksiklerini tamamlayarak hizmete açmıştır. Emeği geçen her kese de binlerce teşekkür ve şükranlarını ifade ederek hemde. Daha önce her seçim öncesi ""oy avcığı"" maskaralıklarına kurban edilen bu hizmet, umarım bundan böyle kalıcı olur. Akıldışı güzergâhında da iyileştirmeler yapılarak zamanla zararı aza indirilir diye de temenni ediyorum.

 

***

2.Altın Koza"nın Islahı: Adana"nın ulusal ve evrensel değer taşıyan tek organizasyonu olan ama on yıllardır adeta ""siyasi çiftlik"" gibi kullanılan bu şirkette önemli bir düzenleme yapıldı. Adana"nın en saygın medya mensuplarından Sayın Acar Filiz bu şirketin rayına oturtulması ve kalıcı değerler üretebilmesi için göreve getirildi. Üstelik ""yandaş medyadan değil!""  Çelikcan ile aynı siyasi gelenekten de gelmiyor. Ama objektif, çalışkan, üretken ve en önemlisi ahlak sahibi bir adam! Böylece ""Ak Parti partizanlık yapıyor hızla kadrolaşıyor"" iddialarının dibine de bu icraat ile ""hipo dökülmüş"" oldu. Oluşturulan yeni yönetim siyasi dengeler ve hizmet önceliğini düşünülerek oluşturuldu. Yeni kadronun Adana"nın kültür-sanat hayatına ve tanıtımına şok ve kalıcı faydalar sağlayacağına yürekten inanıyorum.

 

***

3.Rant Zincirlerinin Kırılması: Yıllardır Büyükşehir belediye başkanlığına bağlı şirketlerden maaş alıp, oğluna ve avukatına ait olduğu söylenen televizyondan ""Aytaç Durak Şakşakçılığı"" yapan gazete görünümlü ""amigo ve propagandistler"" ifşa edildi. Bu kısa süreli vekâlet döneminin en önemli icraatlarından biri de bu idi. Yıllardır dönen kirli çark ifşa edildi. Ayrıca Sayın Çelikcan bu yapıyı tahkim ederek kendi lehine kullanma yolunu değil bu yapıtı tüm vaveylalara rağmen tasfiye yoluna giderek ""basın ahlak dersi"" verdi.

 

***

4.Büyükşehir"in hantallığını ortaya çıkardı: 2009 yılında toplam 100 bin ton asfalt dökülmüşken 40 günde 30 bin ton asfalt dökerek var olan kapasitenin 3,5–4 kat artırılabileceğini gösterdi. Eski ve eskimiş belediyeciliğin ne kadar ağır ve aksak işlediğini bizlere açıkça gösterdi.""At binenin kılıç kuşananındır"" yâda ""At sahibine göre kişner"" atasözlerimizin ne kadar anlamlı olduğunu bir kez daha tüm Adanalılar görmüş olduk.

 

***

Bütün bu olanlara ekleyeceklerim var ama sanırım meramımı ifade ettim.

Sayın Çelikcan kısa sürelik vekâlet görevi esnasında Adanalıların nelerden ne şekilde mahrum bırakıldıklarının anlaşılmasına büyük katkı koydu.

Asıl önemlisi Adana Büyükşehir belediyesinin çekilen idari ve mali MR, RONTGEN ve EKG"lerinin halkımızca da bilinmesine büyük katkı sağladı.

Sağolasın Sayın Başkan.

 

İlk mumu yaktığın

 

İlk taşı attığın için.

 

Bu yazı toplam 21679 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
anti tez / 30 Mayıs 2010 Pazar 14:36
yorumumda ne küfür ne hakaret vardı yayınlamıyor sanız bir daha ne sayfanıza girerim.ve de aynı yorumu diğer internet sayfalarında yazarım.
100 %
Beğendim
Beğenmedim
anti tez / 29 Mayıs 2010 Cumartesi 16:59
sn.Çelikcan'ın metro hizmetini adanalıların faydasına açtığını ve siyasi bir çıkar gözetmediğini anlamanın çok basit bir ölçümü var.Eğer gerçekten bu yatırımı hayata geçirmek düşüncesiyle davranmış olsaydı;metroyu ücretsiz olarak hizmete açmazdı.Bu siyasi bir tavırdır.Altın Koza konusuna gelince daha bir günlük bu yön.kurulunu başarılı olduğu gibi bir kanına nasıl ulaşılıyor.bir anlam veremiyorum.Göreceğiz bakalım bu yönetim ne icraatlar yapabilecek.Büyükşehirin rötgeni çekilmiş.Bu röntgende bir hastalık olsaydı.Eminim bunu ilk deşifre edende sayın Çelikcan olurdu.Hangi hususta çıktı da şu ,bu yanlış yapılmış diyebildi.Ama göreceksiniz zaman çok çabuk geçer gün olur devran döner şu kısa Başkanvekilliği dönemi bir gün incelemeye alınırsa;Ne Büyük İcraatlar yaptığı Adana kamuoyu tarafından çok iyi bilinecektir.Bu 30 ton asfalt nereye dökülmüş?Eğer ara yollara döküldüyse yetki alanı dışına hizmet götürdüğünü ve bunun da bir kamu suçu olduğunu herhalde biliyordur.
100 %
Beğendim
Beğenmedim
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber