Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Serdar AYDIN
Serdar AYDIN
Metronun 13 Durağı!

Yerel basının tüm unsurları Sayın Aytaç Durak"ın 12 Mart tarihinde belediye başkanlığından istifa edip-etmeyeceğini, milletvekili olmasını tartışadururken ben bambaşka ama eski bir konuya parmak basacağım.

Metroya…

Bilenler bilir, bilmeyenler bu yazıyı okuyunca öğrenecektir: Adana metrosu toplam 13 durak"tan ibarettir.

Yakında yaptığım seyahat esnasında; bakın bu duraklar: ve isimleri hangi çağrışımları konuk etti zihnime?

1.Durak: Hastane(: Bu irrasyonel (akıl dışı) projeyi düşünenin, planlayanın ve hayata geçirenlerin yatırılacağı yer mi acaba? Yoksa Kullanım tarihinden on yıl önce getirilen ve çürütülen yolcu vagonlarının tamiri için yatırılması gereken yer mi?

2.Durak: Anadolu Lisesi(: Muhtemelen bu lisenin burada olduğu hesap edilmeden yapılmıştır. Şu an bu durağın önündeki çamurlu alan el atacak sahibini bekliyor. Bu durak ayrıca metronun gitmesi gerektiği halde gidemeği yerlere otobüslerle yolcu da taşıyor!

3.Durak: Huzurevleri:)) Burası da muhtemelen ahir ömürlerini geçiren ""190 huzurevi sakinimizin"" yakınları ve çocukları düşünülerek yapılmış belli ki! Durak genellikle boş çünkü. Acaba bu pahalı ve faydasız projeyi yapanlarımı yatırsak Huzurevine?

4.Durak: Mavi Bulvar(: Maviliğini kenarındaki ucube, paslanmış demir korkuluklardan alması kadar buraya durak konulması da acayip ve garaip. Nasıl bulvarsa yaya yürüme yolu yok. Yolun ortasında elektrik direkleri karşınıza çıkıyor, üstüne üstlük birde üstünden metro! geçiyor.

5.Durak: Yurt:))Kendine pahalı arsalar, evler yapmayı kafasına koyan açıkgöz siyasetçinin ""yurt edindiği"" Menekşe Köyü, Süleyman Demirel Bulvarı geldi aklıma.

6.Durak: Yeni yurt:)) Bu tabii ki direk, Kabasakal Bölgesini getirdi zihnime. Açılan yollar, alınan arsalar, konut yapımındaki ihale usulsüzlük iddiaları da resmigeçit yaptı hafızamda.

7.Durak: Fatih((: İstimlâk parasını vermediği arsanın gayri müslim sahibi tarafından mahkeme huzuruna çıkan Fatih Sultan Mehmet Han; otağ kurdu düşüncelerimin ortasına. Birde bugünün harisleri ve gasıpları geldi gözüme. Üşüdüm.

8.Durak: Vilayet:)) Metronun 3. Açılışındaki! yaşanan ""çiçek sürprizi"" geldi önce vagonumuza. Sonra şu an durak olan bölümün inşaatı esnasında oluşan çukurdaki suda yakalanan ""Sazan"" sırıttı, müstehzice yolcuların arasında.

9.Durak: İstiklal(: Adana"da belediyeciliğin kurtarılması için yeniden verilmesi ve kazanılması gereken mücadelenin adı gibi geldi bana… Ne dersiniz?

10.Durak: Kocavezir((:Metronun yan yollarında kurulan ""Koca rezil sergiler, pazarlar"" biraz ötede istimlâk parası alınmış ama boşaltılmamış kaldırımlar…

11.Durak: Hürriyet:))) Bu şehir O"nu hiç tatmadı. Yanlış anlamayın belediyecilik anlamında yani…

12.Durak: Cumhuriyet:)) Hürriyeti tatmayan Cumhuriyete besmele çekebilir mi?

13. Durak:Akıncılar!.. Aytaç Durak Akıncılıktan ziyade levazımcılığa yatkındır. Son akıncı beyi Necmettin Erbakan vefat etti. Yeni. Ama hayatında çok özel bir şey yaptı bu adamı hiç partisine almadı ve kendi partisinden belediye başkanı olmasına hiç imkân tanımadı!

Yolculuk bitti.

Yolcunun kafasında oluşturduğu tedailerde öyle…

İnebilirsiniz.

Tekrar mı Aytaç Durak"ın metrosuna bineceksiniz?

Ben almayım. Siz bilirsiniz!

Bu yazı toplam 22579 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber