Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Remzi DEMİR
Remzi DEMİR
TEOG SINAVLARINDA SON DÜZLÜK

TEOG’ da son düzlüğe girildi. İkinci TEOG Sınavları 29-30 Nisan tarihlerinde yapılacak. İkinci TEOG sınavlarında sorulacak soruların %30’u birinci sınavın konularını, %70’i ise birinci sınavdan bu güne kadar olan konuları kapsayacak. Aynı zamanda sarmal sistem olduğu için bu sorular 6 ve 7. Sınıf konularını da kapsamış olacak.

 

     Birinci TEOG sınavında 1,287,847 öğrenciden 4742’si tüm soruları doğru yanıtladı. Bu nedenle ikinci sınavda 1000 öğrencinin bile tam puan yapmasını beklemiyoruz. Yani ayırt edici soruların daha fazla olacağı bir sınav bekliyoruz. Zaten kolay sınavların ayırt edicilik özelliği de düşük olduğundan gerçek sonuçları yansıtmada problemlere neden olur. 2. TEOG’da 1000 öğrencinin bile soruları tam olarak doğru yanıtlaması Galatasaray ve İstanbul Lisesi’ni tercih edecek öğrencilerin arasında kura çekilmesini zorunlu kılar.  Çünkü Galatasaray Lisesi Türkiye genelinde ilk 330’a, İstanbul Lisesi ilk 750’ ye giren öğrencilerin yerleşebildiği okullardır. Bir diğer öngörümüz de zaten 2. TEOG tüm yılı kapsayacağından doğal olarak çalışanla çalışmayan öğrenciyi daha iyi ayırabilecek. Dolayısı ile çalışan öğrenciler hak ettikleri sonuca ulaşacaklar. Bu nedenle korkmak bir yana şu anda iyi çalışan öğrenciler sınavı istemelidir.

 

Peki bu son haftada neler yapabiliriz.

 

*Artık son 1 haftadayız, sınav sorularının %30’u 1. TEOG’a kadar işlenen konulardan, %70’i ikinci TEOG’a kadar işlenen konulardan çıkacak. 1. TEOG konularını hızlı ve son bir kez hatırlamak için geçen yılki ve bu yılki soruların üzerinden bir kez daha geçebilir, çözebilirsiniz.

 

*Sene başından bugüne kadar girdiğiniz veya evde kendinize uyguladığınız deneme sınavlarında ki en fazla yanlış çözdüğünüz soruları yeniden çözünüz ve bu soruların çözümünde zorlanıyorsanız benzer 5-6 soru daha çözerek bilginizi pekiştirin.

 

*Bu güne kadar hem TEOG hem de YGS sınavlarında ayırt ediciliği artırmak için kolay giden sınavların ardından hep uzun paragraflı sınavlarla karşılaştık.2. TEOG uzun paragraf soruları ile karşılaşabilirsiniz. Bu duruma hazırlanmak için hem dikkatli okumayı unutmamalı hem de benzer örnek sorular çözülmelidir.

 

*Soruların yanıtı genelde içinde saklıdır. 1. TEOG sınavlarında doğru yanıtı gördüğü halde kolay bulup şüphelenen öğrenciler oldu. Böyle bir şüpheyi bu sınavda kullanınız. Karmaşık sorulara farklı bir gözle bakmaya çalışınız. Bu soruları seçim gücünü artırmaya yönelik hazırlayan birileri var ve onlar gibi düşünmeye çalışınız. Genellikle bu tip soruların içerisinde dikkat gerektiren, basit ipuçları vardır. Ve bu düşünme şeklini koruyarak alışkanlık haline getirmeye çalışınız.Başarınıza en büyük katkıyı kolay çözdüğünüz değil, çözmekte zorlandığınız sorular yapar. Bu nedenle kendinizi zor sorularda da test edin.

 

*Unutmayın öğrenme bireyseldir. Şu günlerde artık konu çalışmaları bitti. Yapılacak en güzel şey bütün çabalarınıza rağmen anlamakta güçlük çektiğiniz soruları öğretmenlerinizle tartışmanızdır.

 

*Unutma diye bir şey söz konusu değildir. Unuttuğunuzu düşündüğünüz bilgileri basit tekerlemeler halinde kodlayın ya da duygularınızla eşleştirin, işe yardığını göreceksiniz.

 

* Son güne kadar düzenli ve farklı kaynaklardan soru çözmeye devam edin. Önemli olan çözdüğünüz soruların fazlalığı ya da geçirdiğiniz süre değil nitelikli olmasıdır.

 

* En önemlisi olumsuz düşünmeleri bırakın. Her şeyden önce aklınıza ve emeğinize güvenin. Emin olun çalıştıysanız sizin çözdüğünüz soruları çalışmayanlar çözemeyecek. TEOG bir şeyin sonu değil başlangıcıdır. 

Bu yazı toplam 27166 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber