Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Remzi DEMİR
Remzi DEMİR
Sınava Geç Saatlerde Çalışmayın!

    Pek çok sınava hazırlanan öğrenci geç saatlerde daha verimli çalıştığını iddia eder.Gece kimse ayakta değildir,sessizdir ve gerçekten de bazı konuları öğrenci bir yere kadar iyi anlayabilir.Fakat bu birkaç kereye mahsus bir olaydır,alışkanlık haline geldiğinde dengeler bozuluyor.

     Gece geç yatan gençler bunalıma daha çok giriyor. Erken saatlerde uyumanın gençler üzerinde çok olumlu etkileri olduğu ortaya çıktı. Günü erken karşılayıp tamamını görmek gerekiyor.

     New York"taki Columbia Üniversitesi Medical Center tarafından yapılan bir araştırmada, 12 ile 18 yaşları arasındaki gençlerden erken yatanların bunalım ve intihara girişmek başta olmak üzere kötü düşüncelerden daha uzak durduğu sonucuna varıldı.

    Araştırma  sonuçlarına göre, gece yarısından sonra uyuyan gençlerde depresyon olma ihtimali, saat 10.00"da uyuyan gençlere oranla yüzde 24 daha fazla olurken, 15 bin 500 genç üzerinde yapılan söz konusu araştırma aynı zamanda günde 5 saat ve daha az uyuyan gençlerin bunalıma girme ihtimalinin de sekiz saat uyuyan gençlere oranla yüzde 71 daha yüksek olduğunu ortaya çıkardı.

     Araştırma konusu olan her 15 gençten 1"i bunalım sorunu yaşadığını söylerken, "yeterli uyku uyuduğunu" belirten gençlerin yüzde 65"inin ise bunalıma girmekten uzak olduğu kaydedildi. 12-18 yaşları arasındaki gençlerin depresyona girmelerinde en önemli etkenlerden birinin ebeveynleri olduğu belirtilirken, genç kızların ve anne-babalarının kendilerine önem vermediğini düşünen gençlerin bunalıma girme ihtimallerinin de diğerlerine oranla daha fazla olduğu ifade edildi.

     Duygusal olarak sağlıklı yaşamanın, düzenli egzersiz ve düzenli beslenmeyle birlikte yeterli uykuya da bağlı olduğunu vurgulayan uzmanlar, uyku yetersizliğinin gençlerin beyinlerinin duygusal tepki verme ihtimalini yükselttiğini ve bunun sonucu olarak da gençlerin karar verme, odaklanma ve hislerini kontrol etme yeteneklerinin olumsuz etkilendiğini açıklıyor. Uykunun öğrenmeye ve performansa da büyük etkisi olduğunu unutmamak gerekir. Örneğin uykuda unutma sıfırdır. Ancak uykusuz bir gencin yoğun programından verim alması ise fiziki ihtiyacını karşılamadığı için mümkün değildir.  

     Uzmanlar, gençlerin duygusal ve fiziksel olarak sağlıklı bir hayat yaşamalarında ebeveynlerin önemli rolüne gönderme yaparken, anne-babaların çocuklarına ilgi göstermesinin de gençlerin sağlığı üzerinde etkisi olduğunu hatırlatıyor. Onların özel yaşamları ve yaşam alışkanlıkları konusunda da hem ilgili hem de örnek olmak gerekiyor.

                                                                                                 [email protected]

 

Bu yazı toplam 24245 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
yasemin demir / 07 Ocak 2010 Perşembe 00:03
şu sınav bir gelsede kurtulsak, bizim için gece gündüz, sabah akşam farketmiyor çok yorulduk
100 %
Beğendim
Beğenmedim
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber